





Din bucataria marocana: salata de vinete
Ingrediente (4 portii):
2 vinete mari (800g)
sare
ulei de masline (pentru prajit)
3 catei de usturoi, taiati
1 ½ lingurite de boia de ardei dulce
¼ lingurite de boia de ardei iute
1 lingurita de chimen
Pentru dressing:
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de suc de lamaie
piper negru
Se garniseste cu:
patrunjel taiat
jumatate de lamaie taiata felii
masline negre, optional
Curata vinetele de coaja si taie-le in bucati. Pune-le sare si lasa-le sa se scurga o jumatate de ora. Spala-le si stoarce-le.
Incinge uleiul intr-o tigaie si prajeste-le pe ambele parti, pana capata o culoare aramie. Scurge uleiul. Apuca-te si taie din nou vinetele cubulete si amesteca-le cu usturoiul si mirodeniile. Pune-le din nou in tigaie si mai lasa-le pe foc pana cand se evapora tot lichidul.
Pune-le apoi intr-un vas de salata. Toarna pe deasupra sosul de dressing si da-le la racit.
Inainte s-o servesti, ar fi bine s-o mai amesteci inca o data. Vezi daca mai are nevoie de sare si garniseste-o cu patrunjel, masline si felii de lamaie.
Sursa: meal-master-recipes.com

Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Cum să devii imun la reclame pentru a nu-ți arunca banii aiurea. Ghidul minimalistului fericit
România și trenurile internaționale - O istorie de 130 de ani, de la trenurile ce parcurgeau peste 3.000 de km până la rutele mult mai scurte din prezent
Walker, Texas Ranger, se întoarce! / Vești bune pentru fanii Indiana Jones / Noi dovezi despre formarea găurilor negre supermasive