Cu o vacanta intr-un viitor foarte apropiat si cu o calatorie planificata in Franta sau Italia - cam cat e de usor sa-ti inveti copiii vocabularul de baza al acelei tari? Cu cat incepi mai din timp, cu atat mai bine. Daca vei asocia lectiile cu muzica, jocuri si cateva exemple din cultura locala (de exemplu - cornuri cu ciocolata sau spaghetti), va fi mai usor.

1. Arta si imagini

Fotografii, motive si designuri locale pot fi folosite pentru a fixa mai bine in minte sensul unui cuvant. Acesta este mult mai simplu de memorat daca este asociat cu o imagine viu colorata. Daca vei pune in dormitorul copiilor o planseta pe care ai desenat diverse imagini si cuvinte in italiana, le vei creste astfel interesul.

2. Emisiuni sau fisiere audio

Odata ce au avansat, copiii pot trece la emisiunile tv, radio sau la fisierele audio in alta limba. Radio France International are o emisiune zilnica, "Le Journal en Francais Facile", in care stirile noptii sunt prezentate intr-o franceza vorbita rar si usor de inteles. Exista una asemanatoare in germana, numita "Langsam gesprochene Nachrichten", arata The Times.

3. Invatare interactiva

Atrage-l pe cel mic cu Muzzy, un personaj verde si simpatic care ii invata engleza pe copii cu ajutorul cantecelor, a exercitiilor audio si a testelor scrise. Poti testa gratuit produsele Muzzy aici. Pentru copiii mai marisori, Nintendo si Wii au un program de prezentare in limbi straine, cu nivele si grade de dificultate diferite, precum "My French/Spanish Coach".

Daca cei mici sunt atrasi de computer, ii poti pacali astfel foarte usor sa invete o limba noua. Aceste jocuri simple ii vor invata regulile gramaticale de baza, precum si construirea frazelor. De asemenea, evalueaza progresul facut, contin teste de pronuntie si un dictionar de cuvinte si fraze - ideale pentru incepatori. Nintendo DS My French Coach si Wii My French Coach sunt disponibile aici.

4. Casete cu povesti

Povestea preferata a copilului tau se gaseste si in variante straine. "Snow White" este la fel de palpitanta ca si sora ei romana - "Alba ca Zapada". Vocabularul simplu si formatul familiar il vor ajuta pe cel mic sa rezoneze mai bine cu o noua limba.

5. Cantecele pentru copii

Cantecele de gradinita ii ajuta pe copii sa invete mult mai repede o limba straina. Cel mai simplu mod este sa incepi cu niste melodii simple, precum Frère Jacques. Versuri simple si distractive in engleza, franceza sau germana se gasesc aicisi aici.

6. Contextul cultural

Gastronomie si vestimentatie specifice acelei tari, desenarea drapelului, jucatul sportului national, muzica locala si putina istorie vor face ca cel mic sa aprecieze mai mult limba respectiva. O vizita alaturi de copii la un restaurant cu specific ii va atrage si le va starni foarte mult interesul.

7. Prieteni prin corespondenta

Daca piticul tau este genul mai rebel, va avea o aventura extraordinara daca il trimiti la o scoala in Franta, timp de cateva saptamani, in cursul vacantei de vara. Scoala la care invata copilul ar putea avea contacte de la o scoala din strainatate. Poti contacta, de asemenea, primaria, pentru a afla daca orasul tau este inrudit cu un oras din alta tara.

Daca simti ca nu este pregatit pentru un astfel de schimb, atunci un prieten prin corespondenta poate fi o motivatie continua de a invata o limba straina. Aici poate alege dintre peste 550.000 de membri din toata lumea - de la Columbia si China, pana la Rusia sau Jamaica.