Pentru cei mici vacanta deja s-a instalat, dar tu continui sa mergi la job, desi asta nu te multumeste. Oricat de mult ai avea de lucru, nu iti neglija copilul si incearca sa petreci cat mai mult timp cu el. Uneori cele mai memorabile experienţe sunt, de asemenea, si cele mai simple. Iata cateva idei care te-ar putea ajuta sa-i oferi un week-end de vis copilului tau, iar tu sa te simti bine alaturi de el.

1. Insoteste-l in calatoriile printre stele. Curiozitatea copiilor nu are limite, iar misterul astrelor sigur ii va fascina pe cei mici. Din acest motiv, nu rata ocazia sa-l duci la un observator astronomic sau la un planetarium. Cu siguranta va afla o gramada de lucruri noi iar interesul pentru acest domeniu va creste considerabil. Apoi va puteti distra construind cuvinte incru­ci­sate, puzzle-uri, integrame si alte joculete pe aceasta tema.

2. Invata-l sa gateasca. Orice copil este fascinat de activitatile zilnice ale celor mari. In timp ce baieteii vor sa aiba o servieta ca cea a tatalui, fetitele privesc cu mult drag la rochiile si accesoriile mamei. Insa cu totii si-ar dori sa participe la prepararea dulciurilor. Gatitul cu cel mici poate fi o experienta amuzanta. In timp ce prepari tarta cu cirese sau ornezi tortul de ciocolata, lasa-l sa-ti dea o mana de ajutor si explica-i pe etape ce are de facut. Va fi bucuros sa participe si cu siguranta prajiturile vor fi mai dulci.

3. La plimbare prin oras. Este foarte important ca micutii nostri sa stie cat mai multe despre orasul natal. Bucurati-va de o zi insorita si plimbati-va pe cateva strazi mai putin cunoscute, dar pline de surprize. Vizitati muzee, case in care au trait anumite personalitati sau claduri vechi cu o arhitectura deosebita. In acelasi timp, spune-i mici povesti despre personalitatile orasului. Cu siguranta va deveni mai receptiv la detaliile lumii care il inconjoara.

4. In lumea muzeelor. Vizitati muzeele din oras, fie ca sunt de istorie, istorie naturala, arta sau din alte domenii. Lasa-i pe mici sa descopere de placere lucrurile interesante si fascinante din lumea in care traiesc. Apeleaza la cultura ta generala si ofera-le informatii inedite, legate de subiectele din jur, ca sa le imbogatesti cunostintele. Vei vedea ca le vor asimila, curiosi, mult mai repede decat daca ar fi fost obligati sa invete o lectie arida dintr-un manual.

5. O zi la pescuit. Rupeti-va din timpul pe care il alocati altor activitati si faceti-le micutilor o bucurie. Mergeti cu ei la pescuit, invatati-i sa-si pregateasca unditele si organizati o mini competitie. Copiii isi vor da toata silinta sa castige, iar activitatea ii va ajuta sa se concentreze, sa fie mai atenti si mai precauti . Dupa un week-end de pescuit, presarat cu jocuri, glume si povesti palpitanet, micutii se vor simti ca in al noualea cer.