Daca te-ai saturat de inghetata, ar fi cazul sa incerci o portie de mousse de zmeura. Rasfata-te cu acest desert fin, foarte potrivit chiar si pentru cei care tin cura de slabire. Este foarte bogat in fibre si contine mai putine calorii decat 4 tablete de ciocolata.

Ingrediente (pentru 8 portii):

6 cesti de zmeura proaspata sau congelata (se foloseste abia cand este complet dezghetata)

2 linguri de zahar pudra

3-4 linguri de apa

2 linguri de suc de portocala

1 lingurita de gelatina (fara arome)

4 albusuri

2/3 ceasca de zahar

1/3 ceasca de frisca

2 cesti de zmeura, afine si/sau mure proaspete (pentru ornat)

menta proaspata (pentru ornat)

Mod de preparare:

Paseaza zmeura pana cand obtii o pasta, pe care trebuie s-o treci apoi printr-o sita fina ca sa dai de-o parte semintele.

Topeste zaharul pudra in cateva linguri de apa, apoi amesteca-l cu o ceasca din piureul obtinut. Baga compozitia in congelator si foloseste-o la sfarsit, pentru sos.

Pune sucul de portocala intr-un vas. Adauga gelatina si las-o sa se inmoaie 1 minut. Pune vasul la foc mic si amesteca timp de 5 minute, pana cand se dizolva complet.

Lasa gelatina la racit, apoi bate albusurile spuma, adauga zaharul treptat si continua sa bati pana cand obtii o compozitie ca de bezea. Separat, trebuie sa bati frisca intr-un vas.

Adauga gelatina topita in restul de piure de zmeura si amesteca pana cand se incorporeaza bine, apoi pune vasul in apa rece si amesteca 5-10 minute, pana cand compozitia incepe sa se ingroase. Adauga un sfert din amestecul de bezea in piureul de zmeura si amesteca bine. Pune si restul de bezea si amesteca cu mixerul, apoi incorporeaza frisca cu o spatula.

Compozitia se pune in cupe si se acopera cu o folie de plastic. Se tine in congelator timp de 6 ore. Inainte de a fi servita, pune-i pe deasupra sosul de zmeura si garniseste fiecare portie cu zmeura, afine si mure proaspete. Nu uita nici de frunzele de menta.

Sursa: eatingwell.com