In urma sesizarii facute de Uniunea Producatorilor de Fonograme din Romania (UPFR), in dimineata zilei de 26 iunie 2008, cadrele Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 5 au realizat perchezitii in locuintele altor doi „pirati" de muzica pe internet. Cei doi sunt domiciliati in Bucuresti, unul dintre ei avand varsta de 52 de ani.

Cu ocazia perchezitiilor realizate au fost identificate in locuintele respectivilor, studiouri clandestine special amenajate pentru copierea si comercializarea CD-urilor si DVD-urilor.

Aceste studiouri contineau ultimele noutati din industria muzicala si cinematografica, precum si soft-uri protejate de organismele de gestiune colectiva a drepturilor de autor, precum si de organizatiile antipiraterie.

In imobilele perchezitionate s-au gasit 10.357 CD-uri si DVD-uri pe care erau inregistrate filme, muzica si soft-uri (insumand 2.240 Gb de opere protejate prin lege), 400 CD-uri si DVD-uri blank, 1.800 plicuri si carcase.

Cei doi "pirati" au fost interceptati in urma actiunii de verificare pe internet initiata de inspectorii departamentului anti-piraterie din cadrul U.P.F.R., potrivit unui comunicat.

Acestia au constatat ca pe adresa de internet este uploadata o oferta de vanzare a unui numar foarte mare de produse contrafacute, sub pretul real de comercializare al produselor originale.

U.P.F.R. va stabili prejudiciul creat titularilor drepturilor de autor si conexe, iar cei doi „pirati" de muzica pe internet vor fi pedepsiti conform legilor in vigoare.