Narghilea, rahat, baclavale si, mai nou, serialul “1001 de nopti” sunt doar cateva dintre marcile turcesti care au prins si in Romania. Nu-l stiti pe Onur Aksal, barbatul fatal cu ochi albastri, care “insista si nu renunta si crede in EA”? Lumea telenovelelor merge oricum inainte, cu zeci de mii de mesaje trimise de telespectatoarele fane pe forumurile de profil.

Se ajuta intre ele, se sfatuiesc si isi povestesc una alteia episoadele pe care nu au apucat sa le vada. De dragul serialului, unele s-au apucat sa invete limba turca, iar altele urmaresc pe YouTube episoade netraduse, traind, in timp real, toate emotiile personajelor.

“1001 de nopti” este difuzat, in Romania, din luna mai a acestui an. Desi n-au trecut nici 4 luni de la inceperea serialului, forumurile vuiesc de schimbul de replici dintre fane. Din mai si pana acum, 55.500 de mesaje s-au scris pe acest subiect pe un site de profil, in care comunitatea fanelor din Romania schimba in fiecare zi informatii despre episoadele difuzate, posteaza poezii care reflecta trairile personajelor si se invita la cafele virtuale.

In ciuda faptului ca fiecare episod dureaza cat un film artistic – o ora si jumatate -, fanele nu ar pierde niciun episod, pentru ca serialul are “un subiect care te unge la suflet”, iar aici doamnele pot vedea “barbati care stiu sa astepte si care stiu sa respecte femeia”. Nici domnii nu au scapat: “Un serial care m-a captivat si pe mine pana la urma!”, spune utilizatorul BaBoAl1966. Alti romani solicita pe site-uri internationale hub-uri pentru downloadarea tuturor episoadelor sau a subtitrarilor.

Serialul va numara 148 de episoade, din care 66 au fost filmate pana in prezent. Episodul 66 a incheiat cel de-al doilea sezon al serialului care a fost lansat, in Turcia, in anul 2006.

Personajele principale - Sehrazat si Onur, "cel mai frumos cuplu", dupa cum declara o fana