Votca-i buna la casa omului. Nu neaparat pentru a fi bauta, dupa cum s-ar gandi imediat mai ales barbatii, ci pentru a fi folosita la treburile casnice. Cu o sticla de bautura, poti rezolva multe:

Cum votca distruge bacteriile care provoaca mirosuri urate, poate fi o solutie pentru cei carora le miros picioarele. Pot pulveriza votca in pantofii care miros urat sau se pot spala cu ea pe picioare si problema este rezolvata. Gospodinele pot da cateva pufuri pe draperiile, pernele si hainele pe care nu vor sa le spele. Trebuie sa le scoata apoi la aer si sa le lase sa se usuce.

Cu votca iti poti spala si parul. Toarna doua linguri de votca in samponul pe care-l folosesti. Alcoolul iti curata parul si scalpul, indeparteaza toxinele si ajuta si la cresterea parului.

Daca esti in concediu la mare si nu ai altceva la indemana cand te inteapa o meduza, poti folosi tot votca. Toarna un pic pe rana. Dezinfecteaza si alina durerea. Tot pe post de calmant o poti folosi atunci cand te doare o masea.

Toarna votca intr-o ceasca si lasa-ti in ea aparatul de ras dupa ce te-ai barbierit. Alcoolul dezinfecteaza lama si previne rugina.

Doamnele o pot folosi in tratamentele cosmetice. Daca vor sa-si curete fata si sa-si inchida porii este de ajuns sa-si tamponeze tenul cu un disc demachiant inmuiat in votca.

Poate fi folosita si in gradina - cand vrei sa cureti trandafirii de insecte. Este de ajuns sa pui 100 ml de votca la o jumatate de litru de apa si sa pulverizezi asupra daunatorilor.

Iti mai aduci aminte cum spalai geamurile pe vremuri? Daca nu ai bani de produse de curatat, poti recurge la metodele traditionale. Pulverizeaza pe geam un pic de apa cu votca si sterge-le cu ziare vechi. Vor straluci de curatenie. La fel iti poti curata si lentilele de la ochelari - cu o carpa inmuiata in putina votca.

Tot cu votca iti poti curata si baia. Fie ca este vorba de cada, chiuveta sau dus, aceasta bautura este perfecta daca vrei sa scapi de piatra care se depune in jurul lor. Cu aceeasi sticla cu pulverizator, stropeste aceste suprafete, asteapta 5 minute si apoi curata.

Sursa: gomestic.com