In "Marele Atlas Universal" care se lanseaza astazi, 20 octombrie, cititorul poate gasi date despre planeta noastra, de la localizarea in spatiul cosmic, la clima, fauna si flora si pana la statistici socio-economice. Cititorul va avea informatiile "sub lupa", la propriu, pentru ca "Marele Atlas Universal" vine la pachet si cu o lupa pentru citit.

Fiecare continent prezentat beneficiaza de o prezentare amanuntita, cu date precum: populatia, suprafata, cea mai mare/cea mai mica tara, cele mai inalte varfuri, cele mai intinse deserturi, locul cel mai umed sau cel mai arid, cele mai lungi fluvii, extremele temperaturilor, sanatatea, bunastarea si educatia populatiei, ocuparea fortei de munca etc.

Atlasul, lansat de Reader's Digest, cuprinde, in cele 400 de pagini ale sale, peste 200 de harti fizice noi. Acestea au fost realizate folosind cartografia digitala in combinatie cu redarea altitudinilor si adancimilor prin umbre desenate manual.

Prin intermediul informatiilor din cele mai diverse domenii, cititorii pot face cunostinta cu diferite culturi si se pot informa depre evolutiile politice, sociale si economice din ultimii ani.