Ma uitam la televizor, duminica asta, cand mi s-a intamplat ceva absolut fenomenal, pentru care nu eram deloc pregatit. Era o zi ca oricare alta si nimic, nici horoscopul, nici vreun semn prevestitor, nu ma facuse sa banuiesc ca voi vedea asa ceva la televizor.

Sunteti curiosi sa stiti ce, nu? E simplu: am vazut la televizor ceva care mi-a placut. Nimic extraordinar, pur si simplu am descoperit ca nu exista doar Antenele, Realitatea, PRO TV-ul si alte posturi care s-au strecurat cu totul nemeritat intre primele programe ale televizorului meu.

De exemplu, pe National Geographic a fost “saptamana spatiului”, incheiata duminica cu o serie de cinci documentare pe care le-am urmarit cu sufletul la gura. Si, dupa gauri negre, quasari, nebuloase, supernove si materie intunecata, toate probleme dezbatute intens de televiziunile romanesti mi s-au parut inutile. Prostesti. Futile. Copilaresti. Cum, de altfel, si sunt.

Apoi am dat pe TVR, unde era o emisiune in reluare a Eugeniei Voda, care il avea invitat pe Emil Capraru, un pediatru “celebru fara sa fie cunoscut”, cum a fost prezentat, autorul cartii “Mama si copilul”. Ca de obicei, a fost o discutie foarte interesanta. Ca sa va dati seama cam care erau alternativele, aflati ca pe Antena 2 era o emisiune cu un format asemanator. Doar ca prezentatoarea era Mihaela Tatu si invitatul era Mihai Morar. Mi-am incheiat pledoaria. Pana si Danutz SRL mi-a placut, pentru ca i-am vazut pe cei de la Marfar, chit ca Bittman era la fel de antipatic.

In fine, am vazut o lista de filme care vor fi difuzate in perioada asta la TVR si am ramas cu un zambet larg pe fata. In primul rand, miercuri, la ora 22:10, pe TVR 1, se difuzeaza “El laberinto del fauno” (tradus “Labirintul lui Pan”, cred), o capodopera a lui Guillermo del Toro, unul dintre cele mai bune filme ale lui 2006. Iar, saptamanile viitoare, TVR-ul da unul dintre filmele mele preferate, “Broken Flowers”, al lui Jim Jarmusch. Va anunt eu cand e, sa nu va obositi dumneavoastra sa cautati. Pana atunci, nu-l ratati pe asta de miercuri.

http://mantzy.wordpress.com/