Iti mai amintesti cand veneai la serviciu cu mancare la pachet? E drept ca a trecut mult de atunci, iar acum iti permiti sa mananci la bufet, sa iei masa in oras sau sa faci comanda pe net, insa cat de sanatos e pranzul pe care-l iei?

Multi ar vrea sa renunte la portia zilnica de piept de pui cu cartofi prajiti, insa nu au vreme sa isi pregateasca pachetul cu mancare. Iata cateva schimbari pe care ar trebui sa le faci in programul tau zilnic pentru a manca sanatos la serviciu. Nu dureaza mai mult de 10 minute, asa ca nu ai nicio scuza!

Cumpara 5 fructe la inceputul saptamanii - banane, mere, mandarine sau orice alte fructe iti plac. Tine-le in frigider si ia cate unul la serviciu in fiecare zi. In felul asta, nu te plictisesti sa mananci acelasi lucru zilnic si ai asigurat si necesarul de vitamine pe intreaga saptamana.

Pune ceasul sa sune cu 10 minute mai devreme si foloseste acest timp pentru a-ti face pachetelul pentru serviciu. Ar trebui sa contina paine integrala, carne slaba si legume. Nu trebuie sa fie ceva complicat. Cand nu ai apucat sa gatesti, ia-ti doua sandvisuri cu sunca de pui sau de curcan si salata.

Sa nu-ti lipseasca o sticla de apa de pe birou. Stim cu totii ca ar trebui sa bem mai multa apa, insa daca nu apuci sa-ti cumperi o sticla de apa, te iei cu treburile si te trezesti ca a trecut ziua fara sa bei o cana cu apa. Asa ca ar fi bine sa tii o sticla pe birou si sa mai iei cate o inghititura din cand in cand. Faptul ca organismul este hidratat te ajuta sa te concentrezi si scapi de senzatia de foame.

Profita de pauza de masa. Dupa ce mananci pachetul adus de acasa, iti mai ramane timp sa faci o plimbare scurta, sa-ti mai dezmortesti oasele. Nu lua pranzul in birou, stand cu ochii in calculator si raspunzand la 2 telefoane. Nici nu-ti dai seama ca ai mancat si peste doua ore te trezesti ca iar iti e foame.

Micsoreaza cantitatea de cafeina. Inlocuieste una dintre cestile de cafea pe care le bei zilnic cu una de ceai sau bea o cafea decafeinizata.

Nu mai manca biscuiti la birou. Lucrezi intr-un birou unde toata lumea mananca biscuiti, floricele, chipsuri? Refuza-ti politicos colegii cand te servesc cu asa ceva. Ar fi cazul sa iti aduci o cutie cu batoane de cereale. Tine-o in sertar, iar cand simti nevoia sa rontai ceva, mananca un baton cu cereale.

Sursa: diet-blog.com