Charles de Gaulle Business Center sau Sediul Porsche Bucharest sunt cateva dintre cele mai impresionante cladiri de birouri prezentate in noul album "Birouri din Romania". Acesta prezinta 17 cladiri de birouri - proiecte arhitecturale de anvergura. Lansarea albumului va avea loc astazi, de la ora 17, la Sala Dalles din Bucuresti.

Albumul „Birouri din Romania" prezinta lucrarile semnificative de arhitectura care au modificat silueta orasului traditional. Unul dintre criteriile de selectie a fost gradul de inovare tehnica si noutatea materialelor folosite (fatade de sticla, otel, metal, beton armat). Sunt constructii inalte, caracterizate printr-un design simplu, suprafete mari vitrate si o atentie deosebita acordata detaliilor.

Printre birourile selectate se numara: Charles de Gaulle Business Center, arhitect Vlad Arsene (Marele premiu la Sectiunea Arhitectura la Anuala de Arhitectura a Municipiului Bucuresti 2005), Sediul Porsche Bucharest, arhitect Constantin Ciurea (Premiul Sectiunii Arhitectura la Anuala de Arhitectura a Municipiului Bucuresti 2006) sau City Business Center, Modatim, arhitect Vlad Gaivoronschi (Premiul I la Anuala de Timisoara, 2007).

Albumul, a treia aparitie editoriala din colectia igloobest, va fi disponibil in librariile Carturesti, Noi, Humanitas, Diverta si la sediul igloo, din Str. Brezoianu nr. 4, la pretul de 45 lei.