Dupa ce termina facultatea, multi au senzatia ca trebuie sa renunte la distractiile de pomina si sa intre, responsabili, in randul "fortelor de munca". De multe ori, acestia au surpriza sa afle ca de fapt sunt multi angajati care-si fac treaba bine, dar sunt la fel de petrecareti ca si cei nou intrati in bransa. Pentru cei care lucreaza in vanzari sau PR, socializarea vine odata cu slujba, dar pentru noi, restul, e destul de greu sa ne si distram, dar sa ne si pastram job-ul.

Oricine se poate bestializa in weekend, dar e nevoie de aptitudini speciale ca sa poti sta treaz pana la 4 dimineata, in timpul saptamanii, si sa mai fii bun de ceva a doua zi, la munca. Nu e nimic mai enervant decat sa tot auzi, de la colegi, aceeasi chestie compatimitoare-ironica: "A fost o noapte grea, nu?". Asadar, cum poti face asa incat sa si muncesti, dar sa te si distrezi la greu?

1. Stai peste program

Unele firme permit angajatilor sa vina uneori si ceva mai tarziu la serviciu, astfel incat sa-si poata rezolva unele probleme personale. Daca insa nu ai voie sa intarzii, iti poti face treaba pentru a doua zi chiar de cu o seara in urma, sfatuieste theofficelife.com.

Asta iti va permite sa vegetezi a doua zi pana ti se mai duce pacla de pe ochi. Desigur, exista si posibilitatea sa ai deja o slujba la care sa fii nevoit sa stai pana tarziu in mod obisnuit; ai toata compasiunea noastra.

2. Ai grija la incaierari

Daca stii ca faci urat la betie, tine-ti orgoliul la cutiuta atunci cand iesi in timpul saptamanii. Nimic nu-ti strica reputatia mai mult decat un ochi vanat sau o zgarietura adanca pe fata.

Daca cei de la birou te cunosc macar cat de cat, n-o sa creada explicatiile stravezii pe care o sa le dai. Alte "trofeu" pe care e bine sa-l eviti este urma de stampila aplicata la intrarea in club.

3. Gaseste un local in apropierea casei

Avantajul este ca, daca te-ai aghesmuit asa de repede ca nici n-a apus soarele, te poti intoarce repede acasa (evident, fara sa conduci) si sa dormi o noapte intreaga. Asa, te poti reface pana a doua zi, daca ai o intalnire importanta.

Din pacate, metoda asta nu functioneaza asa de bine daca acasa te asteapta prietena - te-am avertizat! Asadar, strange-ti prietenii si gasiti un bar prin apropiere pentru a mai socializa putin la sfarsitul zilei.

4. Ia-o usor, amice!

E greu de crezut, dar nu e nevoie sa ti se rupa filmul de fiecare data cand iesi cu amicii. Daca stai o noapte mai mult in compania prietenilor decat a sticlelor de vin, vei descoperi ca poti sa te distrezi si fara sa ai o mahmureala groaznica a doua zi.

5. Cred ca am nevoie de un pui de somn

Nimic nu te pune pe picioare mai bine decat putin somn - chiar daca e vorba doar de o atipire. Oricum insa, e total nerecomandat ca cei din birou sa te vada cu capul pe tastatura.

Adesea, in viata e vorba de imagine si sa adormi la birou e un mod foarte eficient de a ti-o distruge pe a ta. In pauza de pranz, incearca sa ajungi in masina si sa stai acolo intins o jumatate de ora.