Pe 22 septembrie se naste, in imaginatia bolnava a nu stim carui scriitor, Bilbo Baggins, personaj al cartii „Stapanul inelelor”. Tot azi aflam de ce castravetii nu le mai taie greata turcilor, dar si la ce anume folosesc olandezii untul.

1290Se naste Bilbo Baggins, personaj al cartilor “Lord of the Rings” si “The Hobbit”. Zodie: Fecioara. Piesa preferata: Holograf – Ti-am dat un inel.

1699Locuitorii Rotterdam-ului protesteaza din cauza pretului crescut al untului. Nu de alta, dar nu mai puteau coace prajituri, deci nu aveau ce face cu atatea kile de marijuana.

1908Bulgaria isi declara independenta de Imperiul Otoman. Dupa ce pe romani ii numeste “mamaligari”, Hristo Stoichkov ii va numi pe turci “vanzatori de rahat”.

1914Alain-Fournier, scriitor francez, autorul unei singure carti, moare in lupta la 27 de ani. A facut liceul Lakanal, dar nu alaturi de Corneliu Coposu.

1931La propunerea lui Nicolae Iorga, presedinte al Consiliului de Ministri, Constantin Brancusi este decorat cu ordinul "Meritul cultural pentru arta plastica". De fericire, Brancusi ii invita pe membrii juriului la o sesiune de multumiri sub Poarta Sarutului.

1950Premiul nobel pentru pace ii este oferit lui Ralph J. Bunche, primul castigator de culoare. Ralphe declara entuziasmat: “Peace, man, yo!”

1973Henry Kissinger devine primul Secretar de Stat evreu din istoria SUA. De azi inainte, guvernul Statelor Unite va nega nu doar existenta cazului Roswell, ci si existenta lui Iisus.

(date preluate de pe www.todayinhistory.com si ro.wikipedia.org)