Cei care lucreaza mult sunt mai constiinciosi si mai stabili emotional, lucru care le-ar prelungi viata cu pana la patru ani, sustine un studiu recent. Asadar, afirmatia conform careia munca fara distractie te va transforma intr-un zombie nu trebuie luata in seama, cred cercetatorii.

"Aceste persoane sunt muncitoare, pline de potential, increzatoare in sine si ambitioase", afirma Margaret Kern, co-autor al studiului, despre participantii la studiu. 9.000 de persoane au fost incluse in aceasta cercetare, analizandu-li-se personalitatea si durata de viata. "Persoanele foarte constiincioase traiesc cu 2-4 ani in plus fata de ceilalti", spune dr. Howard Friedman, coordonatorul studiului, conform Marie Claire.

"Exista cateva trasaturi tipice persoanelor pline de constiinciozitate: evita fumatul, consumul de alcool in exces si nu isi asuma prea multe riscuri. De asemenea, oamenii constiinciosi au stiluri de viata mai stabile si mai putin stresante", a adaugat Friedman.

Medicul a strans rezultatele a peste 20 de studii care comparau durata de viata a respondentilor cu profilul lor psihologic. Cei mai putin responsabili au prezentat cu 50% mai multe riscuri de deces decat cei care au inregistrat rezultate crescute in cadrul testelor respective.