Trei sferturi dintre angajati isi folosesc computerul de birou pentru activitati nelegate de munca lor, cum ar fi chat-ul, e-mailurile personale, ascultarea muzicii sau achizitii online, arata un studiu realizat in Europa si America de Nord.

15% dintre intervievati sustin ca folosesc computerul de birou strict in interes profesional, iar 11% au refuzat sa raspunda la intrebare. Pe de alta parte, 90% dintre cei care au computer acasa il folosesc pentru a rezolva diverse sarcini de lucru, conform Mediafax.

Studiu a fost realizat pe 530 de persoane din America de Nord si Europa de catre firma independenta NewDiligence. Printre activitatile preferate s-au numarat citirea mailurilor personale, navigarea pe internet (84%), consultarea contului din banca (68%) si cumparaturile online (57%).

57% dintre respondenti au declarat ca folosesc computerul si pentru a asculta muzica, iar 44% discuta online cu prietenii si familia. Si retelele sociale se afla printre preferintele angajatilor: 32% se conecteaza frecvent, 20% isi actualizeaza zilnic pagina personala, iar 8% scriu sau adauga fotografii pe blogul personal.

Retelele sociale sunt folosite insa si in scopuri profesionale, nu doar personale, a mai aratat studiul.