ESL (Electronic Sports League) Romania va reintroduce Starcraft in competitie, in pregatirea aparitiei Starcraft 2. Pe pagina dedicata anuntului putem vedea ideea principala: "Rechemam la activitate atat pasionatii jocului ce odinioara ne provoca la distractie cat si jucatorii ceva mai experimentati ce inca poarta stafeta din 1998".

Vor incepe astfel competitii periodice, in timp ce jucatorii inscrisi vor putea participa permanent in ladder (Ladder - "scarita", o competitie in care punctele se castiga ca in concursurile de sah. Daca luam exemplu un meci intre jucatori de acelasi nivel, pentru o victorie se primesc de obicei 100 de puncte, iar in urma unei infrangeri se scad 50. Cifrele se modifica in functie de punctajul jucatorilor).

Primul concurs se va numi Opening Cup si va incepe pe 31 ianuarie anul curent. Tot pe siteul ESL gasim detalii despre organizare: "Se va desfasura in doua faze. Mai intai una de calificari, in care participantii vor fi introdusi in 8 grupe, primii 2 ai fiecareia vor inainta in playoffs. A doua faza va consta intr-un sistem dublu eliminatoriu din care se va obtine si castigatorul. Pentru ambele faze formatul meciurilor va fi bo3 (best-out-of-three)."

Cum 30 ianuarie este ultima zi de inscriere si nu exista un numar maxim de participanti, le recomand celor nostalgici sa isi incerce norocul si sa isi aduca aminte de vremurile in care erau indragostiti de Sarah Kerrigan. Puteti vedea lista celor inscrisi aici.

Premiile Opening Cup:

Locul 1: O tastatura Razer Lycosa + un pachet BitDefender Internet Security 2009;

Locul 2: Un mouse Razer Lachesis + un pachet BitDefender Internet Security 2009;

Locul 3: Un pachet BitDefender Internet Security 2009.

Alex Sima - TownPortal