Turneul Averatec Intel Classic 2 se desfasoara in Coreea, iar duminica aceasta finala sa va fi transmisa in direct pe internet de catre GomTV.net. Cele mai cunoscute echipe din Coreea si-au adus jucatorii si din cei 180 prezenti la start, au mai ramas doar 2. Jangbi si Bisu se vor infrunta peste trei zile pentru a intra in posesia premiului intai, in valoare de 40.000 $. La final, vor primi bani cei mai buni 8 jucatori din tot concursul si cel care a adunat cele mai multe victorii consecutive.

Finala va fi comentata in engleza de fostul jucator profesionist Nick "Tasteless" si de fostul antrenor Daniel Lee. Declaratiile gomtv arata ca meciurile de pana acum au fost vazute in 190 de tari de zeci de milioane de oameni. Cum in total sunt 195 de state, in acest sfarsit de saptamana probabil ca se asteapta sa bata recordul.

De urmarit reactia publicului, pentru ca in Coreea Starcraft-ul este mai iubit decat baseball-ul la americani. Cei doi se vor infrunta in Seul, pe 8 frebruarie (KST - GMT+9 18:00), adica in jurul orei 11 dimineata la noi.

Spre deosebire de finala de anul trecut, care s-a jucat intre un zerg si un terran, cea de acum va pune fata in fata doi protosi. Si daca tot a venit vorba de finala de anul trecut, o puteti urmari in clipul urmator, ca sa va faceti o idee despre amploarea evenimentului.

Pronosticuri pentru finala din 2009?

Alex Sima - TownPortal