Recomandarile pentru modul in care siteurile colecteaza, salveaza si impart datele cu privire la utilizatori au fost schimbate in Statele Unite, extinzandu-le astfel incat sa cuprinda si providerii de internet (ISP) si telefonia mobila.

Cea mai importanta modificare survine la nivelul informarii utilizatorului ca datele sale sunt colectate, si oferirea posibilitatii acestuia de a opta pentru scoaterea sa din bazele de date. Acest sfat este valabil si pentru companiile de telefonie.

"Avand un contract cu un ISP, oriunde te-ai duce, acestia pot colecta informatii despre tine", a spus Jessica Rich, asistent in cazul Comisiei Federale de Comert, divizia de protectie a identitatii si intimitatii.

Sunt putine legi in S.U.A. care sa reglementeze folosirea datelor de pe Internet, cu exceptia cazurilor in care firmele nu reusesc sa respecte declaratiile conform carora asigura un anumit nivel de protectie, fie ca e vorba de intimitatea utilizatorilor sau de datele acestora.

Unul dintre cei patru comisari care a aprobat raportul, Jon Leibowitz, a avertizat ca esecul industriei de a pazi intimitatea cetatenilor ar putea duce la o inasprire a pozitiei federale: "Industria trebuie sa faca o treaba mai buna, o auto-reglare mai riguroasa, sau asta va invita cu siguranta o noua legislatie din partea Congresului", a adaugat acesta, citat de Reuters.

Alex Sima - TownPortal