NVIDIA ION a fost certificat pentru Windows Vista, astfel ca utilizatorii pot de azi inainte sa beneficieze de suport grafic sporit pentru PCuri mici (de putere redusa), si pentru notebookuri.

Certificarea WHQL (Windows Hardware Quality Labs) inseamna si drivere recunoscute de Windows Vista. Avantajul major al noii tehnologii ION este dat de faptul ca sistemele pre-construite si mini-notebookuri vor putea fi achizitionate incepand de la 299 de dolari.

Mike Ybarra, manager general pentru divizia Windows la Microsoft, a declarat: "Clientii ne-au spus ca se asteapta la o experienta Windows fara lipsuri, pe o intreaga varietate de designuri pentru PC. Ce multi numesc azi net-book este de fapt un mini-notebook. Cu NVIDIA ION, utilizatorii pot folosi un mic notebook cu Windows, pe care sa si-l permita."

Platforma ION va asigura:

- Inalta definitie pentru filmele Blu-ray;

- Suport pentru jocurile video care cer DirectX10;

- Suport pentru Windows Vista care sa includa facilitatile Aero Glass si Flip 3D;

- Accelerarea unitatii grafice pentru editarea fotografiilor si codarea video.

"NVIDIA ION si Windows fac o pereche perfecta", a declarat in spiritul "sarbatorilor" Drew Henry, manager general in cadrul NVIDIA. "E grozav sa lucram impreuna cu Microsoft", a adaugat acesta in comunicatul de presa.

Alex Sima - TownPortal