Compania Green Plug a raspuns initiativei avute de organizatia GSMA, de a crea un incarcator universal pentru toate tipurile de aparate, fie ca e vorba de gadgeturi, laptopuri sau telefoane mobile.

Paul Panepinto, vice-presedinte executiv al Green Plug, a postat un text pe blogul companiei, laudand anuntul si a scos in evidenta nevoia pentru solutii refolosibile de incarcare, si care pot fi folosite indiferent de marca aparatelor.

Acesta a mai declarat pentru The Standard ca spera ca firmele mari cu care au inceput discutii (HP, Apple, Sony, NEC) sa adopte solutii noi si comune pentru interfetele de incarcare ale aparatelor lor.

In ceea ce priveste situatia producatorilor care castiga din inlocuirea pieselor de schimb si incarcatoarelor, ori de cate ori cineva isi achizitioneaza un model nou, acesta a adaugat: "E o idee gresita. Asa ceva nu este profitabil, in special pentru ca vanzatorii trebuie sa dea adaptoarele initiale pe propria socoteala".

Pe siteul Green Plug, unde vizitatorii pot opta daca doresc un incarcator universal sau nu, au fost date pana acum mai putin de 9.000 de voturi pentru.

Alex Sima - TownPortal