Roma, Paris, Londra, Sevilla; sau Veneția, Santorini, Alpii elvețieni, Mont Saint Michel. Locuri arhicunoscute, vizitate de milioane de turiști, printre care tot mai mulți români. Dar Europa, cât e ea de mică de la Mediterana la Scandinavia și de la Atlantic la Marea Neagră, este de o diversitate impresionantă de locuri care merită vizitate.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pentru toate ar trebui mai multe vieți. Așa că am mai făcut o selecție de obiective splendide care nu dau garanția unor aglomerații de turiști, exact ce trebuie după doi ani de pandemie.

Piscul Kirkjufell, Islanda

Deși are o înălțime de doar 463 de metri, este cel mai fotografiat munte din Islanda și cel mai bun loc pentru a admira aurora boreală, „Luminile Nordului”. Printre înălțimile din jur, un lac oglindește perfect piscul Kirkjufell.

Compus din roci vulcanice, nu este totuși un vulcan. Dar poate fi admirat într-un tur al arhipelagului Snaefellsnes, care găzduiește faimosul vulcan de unde a început „O călătorie spre centrul Pământului” povestită de inegalabilul Jules Verne.

Foto: guidetoiceland.is

Insula Skye, Scoția

Este un loc de vis, cu nesfârșite coborâri de pe dealuri spre lacuri liniștite. Dar și o atracție pentru gurmanzi, cu o ofertă largă de restaurante, printre care și de pe lista Michelin, ca să nu mai vorbim despre whisky-urile „single malt” cu gust și aromă specifice, renumite în toată lumea. Este cea mai mare insulă dintre Hebridele Interioare, caracterizată de un climat blând, umed și vântos.

Din centrul insulei, munții Cuillin oferă unele din cele mai vaste și încântătoare priveliști. Acvile aurii, somon de Atlantic și cerbi roșii constituie o faună abundentă a insulei. Nu este de mirare că turismul și pescuitul sunt activități economice principale ale localnicilor.

Talisker 35 y.o., o comoară a insulei Skye (foto: en.wikipedia.com)

Hallstatt, Austria

Adesea invocat ca „perlă a Austriei”, orășelul este unul desprins parcă din povești. Iar poveștile se întind de la 1.200 de ani î.Hr., deoarece arheologii au descoperit de mult dovezi că ar fi cea mai veche așezare din Europa, în jurul celebrelor mine sare.

De aceea, „Cultura Hallstatt” este sinonimă cu epocile bronzului și cea timpurie a fierului, care au marcat atât de semnificativ istoria omenirii, iar explorarea străvechii mine este o experiență de neuitat pentru turiști. Dar Hallstatt este o destinație turistică și pentru vară, și pentru iarnă (poartă spre Dachstein, schiori!), cu farmecul unic al lacului străjuit de munți falnici.

Foto: commons.wikimedia.org

Fussen, Germania

Seducătorul Fussen este un oraș situat în sudul Bavariei, lângă granița nordică a Austriei și ultimă destinație pe celebra „cale romantică” din Germania, de unde pot fi vizitate nu mai puțin faimoasele castele Neuschwanstein (foto) și Hohenschwangau.

Străjuit de Alpii Ammergau, Fussen oferă numeroase posibilități de explorare a împrejurimilor împădurite și a lacului artificial Forggensee, în care se varsă râul Lech. Cea mai veche frescă din Germania, de la anul 980, se află în cripta bisericii Sf.Mang.

Foto: en.wikipedia.org

Surse: Nature Relaxing, ș.a.

Pe același subiect: