Spectacolul "Pour tout l'or du monde"/"Pentru tot aurul din lume", ce poarta semnatura coregrafica si este interpretat de Olivier Dubois, va avea loc in data de 13 iunie la teatrul L.S. Bulandra. In "Pour tout l'or du monde", Olivier Dubois se afla singur pe scena avand ca accesoriu o bara de dans, in timp ce, cu mult umor, pune problema vandabilitatii corpului in miscare si a codificarii dansului. Spectacolul lui Olivier Dubois s-a bucurat de succes in sectiunea Sujet a vif a Festivalului de la Avignon, unul dintre cele mai mari festivaluri artistice.

Olivier Dubois in "Pour tout l'or du monde" Foto: Institutul Francez din Bucuresti

Potrivit unui comunicat de presa transmis de Institutul Francez din Bucuresti, Olivier Dubois a debutat in lumea dansului la 23 de ani. In ciuda fizicul sau ce nu corespunde canonului balerinilor, spectacolele sale se bucura de decenii de mare succes.

A colaborat cu Cirque du Soleil si coregrafi precum Angelin Preljocaj, Jan Fabre, Karine Saporta sau Sasha Waltz.

Toate aceste experiente l-au determinat sa reflecteze asupra statutului si rolului dansatorului, a relatiei cu coregraful, spectatorul si repertoriul. Acest proces a dus la nasterea spectacolului "Pour tout l'or du monde"/"Pentru tot aurul din lume", in 2006. Spectacolul a fost un real succes la sectiunea Sujet a vif la Avignon, ceea ce l-a determinat sa intemeieze Compania Olivier Dubois in 2007, care din 2014, odata cu numirea sa ca director al Centrului National Coregrafic Roubaix Nord-Pas de Calais, a devenit Ballet du Nord Olivier Dubois.

Olivier Dubois tine cursuri si ateliere in mod regulat la companiile de dans ale unor institutii precum Opera Nationala din Viena, Scoala Nationala din Atena, Opera Nationala din Cairo, Troubleyn/Jan Fabre, Baletul Preljocaj.

A fost votat unul dintre cei mai buni 25 de dansatori de catre revista Dance Europe in 2011. Dubois este, de la 1 ianuarie 2014, directorul "Ballet du Nord" - Centre National Chorographique Roubaix Nord-Pas de Calais.

"Pour tout l'or du monde"/"Pentru tot aurul din lume", este un spectacol realizat cu sprijinul Centrului Coregrafic National de Dans Pantin (FR) si Polestars Londra (GB) si prezentat la Bucuresti de Institutul Francez.

Olivier Dubois prezinta acest spectacol si la Festivalul International de Teatru de la Sibiu 2014.

"Pour tout l'or du monde"/"Pentru tot aurul din lume" va avea loc pe data de 13 iunie, ora 19:00, la Teatrul L.S. Bulandra, Sala Liviu Ciulei (Izvor).