La Sibiu va avea loc în acest weekend un eveniment cu un farmec aparte: proiecții de film văzute din bărci care plutesc pe lac. La Warm-Up Astra Film, în zilele din 3 și 4 septembrie, pe un ecran uriaș amplasat între morile de vând din inima Muzeului Astra, vor fi proiectate filme documentare puternice, cu subiecte la ordinea zilei, premiate la festivaluri internaționale de prestigiu.

Astra Film Festival la SibiuFoto: Florin Ghioca / Astra Film

Sâmbătă seara, de la ora 20:00, spectatorii sunt așteptați să urce în bărci și hidrobiciclete, pe acordurile inconfundabilei fanfare Zece Prăjini, pentru a merge apoi pe lac, către ecranul dintre mori de vânt. Va fi seara filmului „Who made you?”, realizat de Iiris Härmä (Finlanda, 2019), omagiat cu două premii importante (Cel mai bun documentar la Raindance Film Festival, 2019, și „KI Science Film Award” la Festivalul de Film Științific organizat de Karlsruhe Institute of Technology, 2019). Filmul îi duce pe spectatori la intersecția dintre lumea oamenilor și cea a Inteligenței Artificiale.

Duminică seara, se poate vedea „River”, de Jennifer Peedom & Joseph Nizeti (Australia, 2022), o producție despre râuri de pe toate continentele și relația lor cu oamenii. Filmul beneficiază de vocea lui Willem Dafoe, filmări din satelit, din drone și elicoptere, plus o coloană sonoră interpretată de Orchestra de Cameră a Australiei. Lansat la începutul acestei veri, filmul „River” a fost considerat Cel mai bun documentar internațional la Florida Film Festival.

Cei care doresc să se îmbarce pentru cea mai spectaculoasă experiență a începutului de toamnă, oferită de organizatorii Astra Film Festival, pot achiziționa bilete pentru bărci, hidrobiciclete sau pe mal, în zona Casa Podarului.

Detalii și bilete, aici: https://www.astrafilm.ro/section/warm-up.