Bucurestenii se vor putea plimba, incepand de sambata, cu noua nava care va asigura agrementul pe Lacul Herastrau - catamaranul Bucur, anunta vineri Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti.

Plimbari cu nava Bucur pe Lacul HerastrauFoto: ALPAB

Cu o capacitate de 50 locuri, nava Bucur atinge o viteza de croaziera de 16 km/h. Pentru confortul pasagerilor sunt disponibile doua grupuri sanitare (unul special amenajat pentru persoanele cu mobilitate redusa) si o instalatie de climatizare care deserveste salonul si timoneria.

De asemenea, nava este prevazuta cu o instalatie audio video si una de supraveghere video a navei, Propulsia catamaranului va fi asigurata de doua motoare diesel, de tip inbord, cu linie de axe, cu puterea de minim 65 CP fiecare. Lungime acesteia este de 17,30 m, iar latimea de 5,60 m.

"Noua nava va fi la dispozitia bucurestenilor incepand de sambata si va asigura transportul vizitatorilor pentru plimbarile pe Lacul Herastrau. Vom mentine la acelasi nivel tarifele pe care le practicam pentru celelalte ambarcatiuni, astfel incat sa fie accesibile pentru toti cei care doresc sa se relaxeze in mijlocul naturii", a declarat Radu Popa, director general ALPAB.

Programul la debarcaderul Central este de la ora 10.00 la 19.00, de luni pana duminica.

Bucurestenii vor plati pentru o plimbare cu nava Bucur 5 lei pentru adulti si 2 lei pentru copii si pensionari.