​„Harry & Meghan”, serialul-documentar Netflix despre Prinţul Harry al Marii Britanii şi soţia sa, a devenit cel mai vizionat documentar în prima săptămână de la lansare din istoria companiei americane de streaming, cuplul regal încasând o sumă uriașă pentru realizarea sa, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Printul Harry si Meghan Markle vor avea un documentar despre ei pe NetflixFoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Primele trei episoade din Harry & Meghan au înregistrat 81,55 milioane de ore de vizionare în întreaga lume după premiera de joia trecută, a anunțat Netflix, „cele mai multe ore de vizionare dintre toate documentarele în săptămâna premierei”.

Peste 28 de milioane de gospodării au urmărit cel puţin o parte a seriei.

Harry & Meghan a fost al doilea cel mai vizionat serial în limba engleză de pe Netflix la nivel global între 5 şi 11 decembrie, după Wednesday, serialul Familia Addams filmat în România.

Harry & Meghan a fost serialul în limba engleză numărul 1 în timpul săptămânii în Marea Britanie şi numărul 2 în Australia şi SUA. A ajuns în top 10 Netflix în 85 de ţări.

În primele trei episoade, Ducele şi Ducesa de Sussex au făcut o serie de dezvăluiri, Meghan amintindu-şi prima ei ameninţare cu moartea, iar Harry vorbind despre faptul că au recurs la deghizări la întâlnirile lor pe fondul atenţiei uriaşe a presei.

Controverse legate de prințul Harry și Meghan Markle

Prințul Harry și-a acuzat de asemenea familia de „jocuri murdare” în ceea ce privește dezvăluirile făcute în presă despre soția sa. Harry a acuzat și anul trecut familia regală de faptul că ar fi conspirat cu presa să o discrediteze pe Markle.

Cuplul a fost plătit între 100 şi 150 de milioane de dolari de Netflix pentru a participa la seriale, documentare şi programe pentru copii de-a lungul mai multor ani.

Anul trecut, ViacomCBS a plătit a plătit cel puțin 7 milioane de dolari pentru drepturile de difuzare ale controversatului interviu acordat de cuplul regal lui Oprah Winfrey, cel în care Meghan Markle a acuzat familia regală de rasism. Nu este clar însă cât din această sumă a ajuns propriu-zis la cei doi.

În cadrul aceluiași interviu el l-a acuzat pe tatăl său, pe atunci prințul moștenitor Charles, că i-a tăiat sursele de finanțare după decizia de a renunța la îndatoririle regale și a se muta în Statele Unite cu soția sa și fiul lor Archie.

Harry și Meghan Markle au fost implicați într-o serie de controverse după ce au decis în ianuarie 2020 să renunțe la titlurile regale, oferind mai multe interviuri în care au lansat acuzații dure la adresa familiei regale britanice.

La finele anului trecut cei doi au înregistrat cel mai scăzut nivel de popularitate pe care l-au avut vreodată în Marea Britanie.