„Rise of Empires: Ottoman Sezonul 2”, serialul istoric al Netflix ce se va învârti în jurul luptei dintre sultanul Mahomed al II-lea Cuceritorul și Vlad Țepeș, va fi narat de actorul român Marcel Iureş.

Marcel IuresFoto: Inquam Photos / George Calin

Primul sezon al serialului a fost difuzat în urmă cu doi ani, acesta prezentând evenimentele care au culminat cu asedierea și cucerirea Constantinopolului de către sultanul ce avea să rămână în istorie cu supranumele „Cuceritorul”.

„După cucerirea Constantinopolului, sultanul Mahomed al II-lea îşi consolidează puterea, dar un conducător din Ţara Românească ameninţă să-i doboare imperiul”, scrie Netflix în descrierea sa oficială pentru sezonul 2.

Acesta va fi un serial limitat cu şase episoade, fiecare regizat de Emre Sahin. Serialul îi are în distribuție pe Cem Yigit Uzümoglu în rolul Sultanului Mehmed al II-lea, Daniel Nuţă în rolul lui Vlad Ţepeş, Tuba Büyüküstün în rolul Marei Brankovic, Radu Micu în rolul lui Dimitrie, mâna dreaptă a lui Vlad Ţepeş.

Marcel Iureş este narator pentru versiunea în limba română, iar Charles Dance dublează versiunea originală, în engleză.

Doi istorici români, Andrei Pogăciaș și Mihai-Florin Hasan, au fost de asemenea implicați în realizarea serialului, acesta fiind o docuserie care îmbină acțiunea cu intervenții ale unor experți ce pun în context evenimentele.

„Rise of Empires: Ottoman: Sezonul 2 - Mahomed vs Vlad” va putea fi văzut din 29 decembrie pe Netflix, compania de streaming lansând și un trailer oficial pentru acesta:

Poți găsi toate noutățile anunțate de Netflix pentru luna decembrie AICI sau alte vești din lumea filmelor și serialelor, precum și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: