Actorul Henry Cavill a postat, miercuri, un mesaj pe Instagram în care anunţă că nu va mai interpreta rolul lui Superman în următorul film al francizei, relatează revista Variety și News.ro.

Henry Cavill in „Man of Steel”Foto: Warner Bros Pictures

Actorul în vârstă de 39 de ani explică în mesajul său că această decizie a fost luată în timpul unei întâlniri cu cineastul James Gunn şi producătorul de film Peter Safran, care au fost numiţi co-preşedinţi şi directori generali ai DC Studios în octombrie.

„Până la urmă, nu mă voi întoarce la rolul lui Superman. Decizia asta nu este cea mai uşoară, dar asta e viaţa", precizează el pe Instagram. „Vremea să reîmbrac pelerina lui Superman a trecut pentru mine. A fost o călătorie distractivă cu voi toţi”, a adăugat el.

Acest anunţ i-a surprins pe fanii supereroului cu atât mai mult cu cât Henry Cavill asigurase în octombrie că va reveni în curând în pielea celebrului supererou. Actorul a avut chiar şi o apariţie ca Superman într-o scenă post-generic la finalul Black Adam, filmul DC cu Dwayne „The Rock” Johnson.

Pe Twitter, James Gunn a vorbit şi despre următorul film Superman.

Henry Cavill nu va mai fi nici Superman, nici Geralt din Rivia

Dacă regizorul nu a dat mai multe explicaţii cu privire la plecarea lui Henry Cavill, el a precizat totuşi că această nouă parte a francizei va spune începuturile poveştii lui Superman.

Henry Cavill l-a interpretat pe Superman din 2013 în filmele DC Comics. El a apărut pentru prima dată în rol în filmul Man of Steel, de Zack Snyder, apoi în Batman v Superman: Dawn of Justice şi în Justice League, tot în regia lui Zack Snyder.

În afară de Superman, actorul britanic a fost timp de trei sezoane vedeta serialului fantasy de la Netflix The Witcher, adaptare după saga literară imaginată de scriitorul polonez Andrzej Sapkowski.

Însă Cavill i-a șocat pe fanii serialului la sfârșitul lunii octombrie când a anunțat că nu o să mai apară în acest rol, ceea ce doar a intensificat speculațiile că el urmează să fie ales pentru a fi noul James Bond, după retragerea lui Daniel Craig.