Comedie lipsita de pretentii realizata din elemente luate de prin alte parti si recombinate. „Iubitul meu se insoara”/”My Best Friend’s Wedding” e prima referinta care iti vine in minte. Elementul de noutate sunt actorii si asteptata alchimie dintre ei. Premiera romaneasca este vineri, 18 iulie.

Paradoxal, nu Patrick Dempsey si Michelle Monaghan iti raman in cap, ci Sydney Pollack. Acesta face rol ultimul rol din viata sa (a decedat pe 26 mai, in acest an): tatal eroului, un sexa- (sau septa)genar, care se tot insoara cu tinere blonde si tot divorteaza, incredintandu-i fiului sau, catre finalul filmului, si secretul vietii sale: a iubit o singura femeie pentru care n-a stiut sa lupte. Rolul lui Sydney Pollack e simpatic. E un final frumos, in cheie lejera.

Filmul se urmareste si el cu lejeritate pentru ca nu pune nicio problema de intelegere si pentru ca are doza ceruta de amor si de umor. Totusi, am asa o banuiala ca pe barbati ii va plictisi si ca numai femeile vor sti sa aprecieze gropitele lui Patrick Dempsey si alura lui de Don Juan modern care prin purtatea lui iresponsabila provoaca soarta sa-l faca sa se indragosteasca de prietena care sta sa se marite. Si mai trebuie sa-i fie si domnisor (sic) de onoare.

Nu veti cadea sub scaun de ras, dar nici nu veti bate darabana in scaun. Filmul lui Paul Wieland e genul de film pe care-l vezi pe DVD in pat, mancand inghetata. Nu e nici mai rasarit, nici mai indigest decat alte comedii romantice despre cupluri care se fac si se desfac pe treptele bisericii, sau in locatii mai deosebite – aici, Scotia.

„Mireasa e iubita mea!”/”Made of Honor” – de Paul Wieland, cu: Patrick Dempsey, Michelle Monaghan, Kevin McKidd, Kathleen Quinlan si Sydney Pollack. 101 minute.

Urmareste trailerul filmului aici.