Cel mai recent produs marca Judd Apatow este o comedie la care nu razi. S-ar vrea "Midnight Run" combinat cu "Pulp Fiction", dar Seth Rogen nu e Robert De Niro, si nici regizorul David Gordon Green nu are "nebunia" lui Quentin Tarantino. Basca, l-au si uratit pe James Franco...

Invitat la "The Tonight Show", Seth Rogen i-a spus lui Jay Leno ca a jucat mai relaxat stiind ca James Franco a fost acoperit de o peruca si ca i s-au murdarit dintii. Nu mai avea cum sa-i faca concurenta.

Chestia e ca, daca in "Un pic insarcinata"/"Knocked Up" era simpatic, Seth Rogen nu mai are aici niciun pic de farmec (daca termenul nu e cumva exagerat.). In "Knocked Up" era un tanar ingalat care lasa accidental insarcinata o tipa misto (Katherine Heigl) si se dez-ingaleaza (sic) pe masura ce sarcina inainteaza si perspectiva paternitatii ii imprastie baietismele.

In "Pineapple Express", il regasim ingalat la loc, in postura de portarel drogat ( pe nume Dale Denton) care se trezeste pus in mai multe situatii-limita impreuna cu cel care-i vinde drogurile, adica cu Saul (James Franco plus peruca si dinti murdari). Perspectiva mortii nu-l dez-ingaleaza, dar il ajuta sa-si faca prieteni noi (asemeni lui.).

Povestea e simpla si, spune Apatow, a asteptat destul de mult pana sa ajunga intr-un scenariu. Judd Apatow dorea sa faca o comedie de actiune cu morala indusa: drogurile nu sunt bune. Nu stiu si nu ma intereseaza daca morala e sincera sau nu, cert e ca filmul nu are umor. Poate ar trebui sa fim "high" ca sa "ne radem"? In orice caz, asta se sugereaza intr-una din replici.

Pacat ca lui Rosie Perez, care e o actrita innascuta de comedie, nu i s-a dat mai mult de jucat. Daca l-ar fi interpretat ea pe Dale, in travesti, filmul ar fi avut haz.

Senzatia este ca realizatorii au facut "Pineapple Express" ca sa se distreze ei. Ideea i-a venit lui Apatow, dar povestea a elaborat-o impreuna cu Seth Rogen si Evan Goldberg. Scenariul l-au scris ultimii doi, care sunt si producatori executivi. Filmul e produs de firma lui Judd Apatow, Apatow Company.

De la aceasta distractie, spectatorul e usor exclus. Eroii nu sunt intr-atat de dude incat sa te cucereasca, situatiile nu sunt asa de nemaivazute incat sa te tina treaz, iar ultimele secvente, in care energia acumulata (de ei, nu de noi) explodeaza in secventele de actiune dau peste un spectator deja blazat.

"Pineapple Express: O afacere riscanta"/"Pineapple Express" - 2008, 112 minute, regia David Gordon Green. Cu: Seth Rogen, James Franco, Gary Cole, Rosie Perez, Danny McBride. Pe ecranele romanesti din 10 octombrie.