Giovanni Venosa, care interpreteaza in filmul "Gomorra" rolul unui cap al Mafiei napolitane, a fost retinut de politia italiana, fiind acuzat ca e implicat in activitatile reale ale Mafiei. Este al treilea actor din distributia filmului-senzatie al anului trecut, arestat pentru legaturile sale cu Mafia.

Realizat de Matteo Garrone dupa cartea jurnalistului Roberto Saviano, "Gomorra" este cronica naturalista a felului in care Camorra lucreaza in zilele noastre. Atat de naturalista incat regizorul si-a cautat actorii printre neprofesionisti, nimerind fara sa banuiasca si printre mafioti adevarati.

Salvatore Fabbricino si Bernardino Terracciano, care si ei interpreteaza in film rolurile unor capi ai Mafiei, au fost arestati anul trecut pentru legaturile lor reale cu Camorra. Presa italiana anunta azi ca Giovanni Venosa a fost retinut pentru acuzatia de escrocare. El ar fi incercat sa colecteze taxa napolitana," pizzo", in regiunea Caserte, langa Napoli.

Actorul a mai fost acuzat o data pentru lagaturi cu Mafia, iar in luna noiembrie a fost condamnat la munca in folosul comunitatii pentru trafic de droguri.

Anul trecut, imprejurarile arestarii sale au fost relatate de presa internationala cu un inevitabil iz comic. "Oh, uite-l pe Giovanni!" , au exclamat niste membri ai Mafiei aflati intr-o inchisoare din Napoli la o proiectie a filmului, care si-au recunoscut tovarasul pe ecran. Asa au aflat carabinierii ca actorul lucreaza pentru Camorra.

Mare castigator al Premiilor Academiei Europene de Film, fiind desemnat printre altele Filmul Anului 2008, "Gomorra" are sanse reale de a cuceri Oscarul pentru Cel mai bun film strain, sau macar de a fi nominalizat, desi e la mare concurenta cu "Waltz With Bashir" sau "Entre les murs".

Distins la Cannes cu Grand Prix du Jury, filmul si-a sporit faima o data cu amenintarile cu moartea primite de Roberto Saviano din partea Mafiei napolitane.