Dupa coloratul "Hairspray - Intrigi de culise", regizorul Adam Shankman revine cu o comedie gandita mai mult pentru copii - nu degeaba e produsa de Walt Disney Pictures. Adam Sandler spune ca a acceptat rolul pentru ca, proaspat tatic, a dorit sa faca un film pentru care sa nu-i fie rusine sa-si priveasca odrasla in ochi. Probabil cand va mai creste.

Filmul imbina realitatea cu fantezia, punand in relatie viata reala a personajelor cu dramatizarea basmelor pe care protagonistul le spune nepotilor sai, cateva seri la rand.

Adam Sandler interpreteaza rolul lui Skeeter, un om bun la toate intr-un hotel unde s-ar cuveni sa fie director. Insa patronul a uitat promisiunea facuta cu multi ani in urma si prefera un manager portocaliu la fata de la atata solar (Guy Pearce), care stie sa se dea capabil, desi fura ideile altora.

Pentru ca sora lui Skeeter (Courtney Cox) e nevoita sa lipseasca din localitate, lui Skeeter ii revine sarcina sa-i adoarma seara cei doi copii, iar prietenei sale, Jill (Keri Russell) aceea de a sta cu ei in timpul zilei.

Pentru ca povestile cu veverite organice i se par penibile, unchiul Skeeter incepe sa fabrice un basm in serial al carui erou e tot el, schimbandu-si parul (nu si naravul) in functie de epoca.

Din Grecia antica pana in SF, trecand prin Evul Mediu si Vestul Salbatic, Skeeter se misca de fapt in lumea lui reala, transfigurata de imaginatie. Personajele sunt tot personaje reale care capata calitati noi in functie de cum le percepe eroul.

Intr-o scenografie colorata si inventiva, drumul lui Skeeter e ocrotit insa de nepotii sai, a caror gura aurita ii modifica existenta. Diversele epoci prin care trec eroii sunt, pana la urma, baza filmului - caci firul narativ se subtiaza mult spre final, plictisind spectatorii maturi care risca sa adoarma ca micile personaje.

"Povesti de adormit copiii"/"Bedtime Stories" - de Adam Shankman, cu: Adam Sandler, Keri Russell, Guy Pearce, Richard Griffiths, Jonathan Pryce, Courtney Cox, Teresa Palmer. Pe ecranele romanest din 16 ianuarie