Un ucrainean din Odessa costumat in Darth Vader, celebrul personaj din Star Wars, a intrat in biroul primarului pentru a solicita un lot de pamant pe care sa isi poate parca nava spatiala, in baza legislatiei din Ucraina care ofera fiecarui cetatean dreptul la 1.000 metri patrati de pamant, relateaza Reuters.

Darth Vader de UcrainaFoto: Reuters

Vizita lui Darth Vader vine dupa ce autoritatile din Odessa au decis sa ofere terenuri de-a lungul coastei unor persoane pe gratis, ceea ce a provocat ingrijorari cu privire la acte de coruptie, potrivit presei locale.

Primaria a recunoscut ca miscarea a fost o greseala, insa nu a anulat deocamdata decizia, relateaza site-ul Dumskaya.net.

"Sunt Darth Vader, mana dreapta a Imparatului Palpatine. Stiind ca multi oficiali locali si primarul au trecut de 'partea intunecata', am venit pentru un teren pentru nava mea spatiala", a spus ucraineanul in fata politistilor amuzati, dupa ce si-a facut intrarea pe un mars imperial.

Oficialii i-au acceptat solicitarea, dupa ce barbatul si-a aratat pasaportul si si-a dat jos masca dotata cu un device de modificare a vocii.

"Cererea a fost inregistrata si va fi luata in considerare. Nu suntem de partea intunecata, suntem oameni de partea luminata," a declarat purtatoarea de cuvant a primariei.