Anul 2011 a fost marcat de o multime de evenimente insolite, de la afaceri cu crestini fundamentalisti si pana la un muncitor sicilian care a solicitat si a obtinut plata de ore suplimentare pretinzand ca a curatat strazile de zapada, in plina vara. AFP a realizat o selectie a evenimentelor insolite care au facut inconjurul lumii.

Pisica si cleptomania

O pisica din California a furat peste 600 de obiecte de la vecinii stapanului sau.

Dusty, rebotezata "Klepto kitty", apare in inregistrari video in infrarosu transportand cele mai variate obiecte, de la bureti de spalat vase, dinozauri de plastic si pana la un sutien.

Vecinii sunt la curent cu pasiunea lui Dusty, astfel incat au renuntat sa mai depuna plangeri, in conditiile in care stiau unde sa mearga pentru a-si recupera bunurile.

Reduceri piperate

Un locuitor din Los Angeles a folosit un spay cu piper intr-un mare magazin american, pentru a impiedica ceilalti clienti sa cumpere produsele oferite la reduceri, cu ocazia soldurilor de sfarsit de an din Statele Unite.

20 de persoane, printre care si copii, au fost transportate la spital.

Apocalipsa animalelor

Niste americani intreprinzatori, plini de compasiune pentru crestinii fundamentalisti care cred ca sfarsitul lumii este iminent, au propus, in schimbul unor sume modeste, sa aiba grija de animalele de companie care vor ramane pe Pamant dupa Apocalipsa.

Societatea Eternal Earth-Bound Pets are deja 259 de clienti care au platit 135 de dolari pentru a se asigura ca animalele lor de companie vor fi bine ingrijite in momentul in care ei se vor afla in rai.

Minijupa si pantaloni scurti

Un adolescent britanic de 12 ani a venit la scoala in fusta mini, in semn de protest fata de uniforma scolara care interzice pantalonii scurti.

"Vara, fetele poarta minijupe dar baietii nu pot purta pantaloni scurti. Cred ca este o discriminare a baietilor", a declarat Chris Whitehead, imbracat cu o fusta mini neagra, in fata a peste 1.300 de elevi.

Avionul cu rezervoarele goale

Pasagerii unui avion indian care efectua o cursa intre orasul Amritsar (India) si Birmingham (centrul Angliei) au povestit ca au fost obligati sa plateasca 20.000 de lire (23.500 euro) pentru carburantul necesar zborului de intoarcere.

Cei aproximativ 180 de pasageri au petrecut peste 6 ore pe pista aeroportului din Viena, unde avionul s-a oprit pentru a-si umple rezervoarele. Ei au fost amenintati cu debarcarea daca nu cotizeaza pentru carburant.

Eroare la ONU

Ministrul indian al Afacerilor Externe, S.M. Krishna, a citit din greseala discursul omologului sau portughez in cadrul unei reuniuni care a avut loc in februarie la sediul Natiunilor Unite din New York.

Ministrul, in varsta de 78 de ani, a citit timp de trei minute textul gresit, inainte ca unul dintre colaboratorii sai sa remarce eroarea.

Ursul pasager

Vamesii rusi au oprit la inceputul lui aprilie un ucrainean care voia sa paraseasca tara cu un urs instalat pe bancheta din spate a masinii sale.

Sub o patura, vamesii unui post de frontiera din regiunea Belgorod (sud-vest) au descoperit un urs brun, o femela adulta. Barbatul a spus ca este un fost artist de circ si ca a pastrat animalul cu care a muncit ani de zile si pe care il considera un membru al familiei sale, calatorind peste tot cu el.

La pescuit de motociclisti

Politia vietnameza a decis sa recurga la plase de pescuit pentru a intercepta soferii de motociclete care participa la curse ilegale.

Aceste curse de motociclete sunt extrem de raspandite, in special in zilele de sarbatoare, in marile orase din Vietnam.

Ninsoarea de vara

Un muncitor sicilian din Palermo, capitala insorita a insulei italiene, a cerut si a obtinut plata de ore suplimentare pretinzand ca a curatat strazile de zapada in perioada martie - august 2011, la temperaturi toride.

Salvatore Di Grazia, angajat al protectiei civile din Palermo, a solicitat 17 ore suplimentare in aprilie, pretinzand ca a curatat zapada, in conditiile in care temperatura minima inregistrata in acea luna a fost de 10°C.

Vazand ca nu intampina probleme, a obtinut 50 de ore suplimentare in mai, 38 in iunie, 44 in iulie si 200 de ore in august, cand temperaturile depaseau 30°C la umbra. Din cele aproximativ 350 de ore suplimentare solicitate, el a obtinut plata a 45.