​Dupa ce presedintele ICR, Andrei Marga, a declarat ca promovarea caloriferului va face parte din noua orientare pe care vrea sa o dea Institutului, pe Facebook au aparut imagini, filmulete si bancuri care ironizeaza aceasta idee. Radiator - o imagine care care il prezinta pe Marga imbracat in gladiator cu un calorifer la subrat, un acordeonist care canta la calorifer, si un radiator roz cu zvastica sunt doar cateva dintre fotografiile care au strans zeci de "like-uri".

Foto:

Si la capitolul bancuri, utilizatorii au fost inventivi: "Un calorifer numit cultură", "Caloriferele nu mor cand vor caii", "Si caloriferele se impusca", "Moartea caloriferului" si "Calin elementi de calorifer".

Potrivit Wikipedia, radiatorul a fost inventat de Franz San Galli, un rus de origine poloneza care a locuit in St. Petersburg intre 1855 si 1857.

"Toate institutele au fost concentrate pe film, arte plastice si muzica. In cazul in care au fost facute bine, este in regula. Apoi pe tot felul de intalniri. Institutele trebuie sa revada conceptul de cultura cu care opereaza, trebuie sa venim la un concept natural de cultura, inclusiv cu filmul. Filmul a facut pasi mari in Romania, muzica, arte plastice, fara dubii, trebuie sa facem loc si stiintelor si tehnologiilor. Dau un exemplu, caloriferul este o inventie transilvana, cati stiu de asta? Calculul zborurilor cosmice, inventarea biospeologiei, sunt si alte lucruri care trebuie etalate", a spus Marga, invitat miercuri seara la Realitatea TV.