​INFOGRAFIC Toate apocalipsele de pana acum :)

de Constantin Barbu     HotNews.ro
Vineri, 21 decembrie 2012, 4:13 Life | Fun


​​Din Roma Antica si pana in prezent, oamenii au prevazut apocalipsa de sute de ori. De la comete la OZN-uri, rachete nucleare si Antichristul, nimic nu a lipsit. HotNews.ro a compilat o lista a tuturor previziunilor apocaliptice de pana acum, cu distributia pe secole si cele mai interesante momente de la fiecare Sfarsit al Lumii.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

13645 vizualizari

 • +18 (18 voturi)    
  o apocalipsa placuta tuturor! (Vineri, 21 decembrie 2012, 5:29)

  IonC [utilizator]

  cu aceasta ocazie va doresc tuturor o apocalipsa placuta! :)
  • -3 (7 voturi)    
   dupa multe alarme false, tot o sa vina ... (Vineri, 21 decembrie 2012, 13:37)

   iuon [utilizator] i-a raspuns lui IonC

   1Petru 3, 3 Înainte de toate, să ştiţi că în zilele din urmă vor veni batjocoritori plini de batjocuri, care vor trăi după poftele lor
   4 şi vor zice: „Unde este făgăduinţa venirii Lui? Căci, de când au adormit părinţii noştri, toate rămân aşa cum erau de la începutul zidirii!”
   5 Căci înadins se fac că nu ştiu că odinioară erau ceruri şi un pământ scos prin Cuvântul lui Dumnezeu din apă şi cu ajutorul apei
   6 şi că lumea de atunci a pierit tot prin ele, înecată de apă.
   7 Iar cerurile şi pământul de acum sunt păzite şi păstrate, prin acelaşi cuvânt, pentru focul din ziua de judecată şi de pieire a oamenilor nelegiuiţi.
   8 Dar, preaiubiţilor, să nu uitaţi un lucru: că, pentru Domnul, o zi este ca o mie de ani, şi o mie de ani sunt ca o zi.
   9 Domnul nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi şi doreşte ca niciunul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă.
   10 Ziua Domnului însă va veni ca un hoţ. În ziua aceea, cerurile vor trece cu trosnet, trupurile cereşti se vor topi de mare căldură, şi pământul, cu tot ce este pe el, va arde.
   11 Deci, fiindcă toate aceste lucruri au să se strice, ce fel de oameni ar trebui să fiţi voi, printr-o purtare sfântă şi evlavioasă,
   12 aşteptând şi grăbind venirea zilei lui Dumnezeu, în care cerurile aprinse vor pieri, şi trupurile cereşti se vor topi de căldura focului?
   13 Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pământ nou, în care va locui neprihănirea.
   14 De aceea, preaiubiţilor, fiindcă aşteptaţi aceste lucruri, siliţi-vă să fiţi găsiţi înaintea Lui fără prihană, fără vină şi în pace.


   1. Tesaloniceni 4, 13 Nu voim, fraţilor, să fiţi în necunoştinţă despre cei ce au adormit, ca să nu vă întristaţi ca ceilalţi, care n-au nădejde.
   14 Căci, dacă credem că Isus a murit şi a înviat, credem şi că Dumnezeu va aduce înapoi, împreună cu Isus, pe cei ce au adormit în El.
   15 Iată, în adevăr, ce vă spunem prin Cuvântul Domnului: noi cei vii, care vom rămâne până la venirea Domnului
   • +1 (3 voturi)    
    Ti-a zis Putin cand! (Vineri, 21 decembrie 2012, 16:37)

    Tovarasul_Mos_Craciun [utilizator] i-a raspuns lui iuon

    Peste 4.5 miliarde de ani. Este chiar atat de greu?
   • +3 (3 voturi)    
    o sumedenie de citate biblice.... (Sâmbătă, 22 decembrie 2012, 0:06)

    oxxxxxyyyyya [utilizator] i-a raspuns lui iuon

    dar fara nici o noima.....un singur lucru ai omis, ca insusi IISUS aspus, ca numai TATAL CERESC stie cand va veni sf. lumii.....asa ca , lasati prezicerile......stimate pamantean.
 • +11 (11 voturi)    
  haha:) (Vineri, 21 decembrie 2012, 5:52)

  amanda13 [utilizator]

  vad ca apocalipsele se repeta o data la 100 / 200 de ani. La multi ani, sa traiti pana la adanci batraneti si poate prindeti urmatoarea apocalipsa:)))
 • +15 (15 voturi)    
  sfarsitul/inceputul (Vineri, 21 decembrie 2012, 7:13)

  aresul [utilizator]

  Apocalipsa anului 2012 ma va prinde la serviciu, lucrand pana tarziu. Probabil, imi va reveni sarcina de a strange lumea pe faras, asemenea micutului personaj de tinichea. Parte buna a lucrurilor ar fi, daca am noroc, intalnirea cu EVE. Daca am ghinion, ma voi procopsi cu una emancipata politic. Daca se intampla asa, promit sa-mi scot bateria.
 • +10 (10 voturi)    
  ... (Vineri, 21 decembrie 2012, 8:25)

  OzzyO [utilizator]

  Un lucru se poate constata din acest grafic: cu cât se dezvoltă civilizația, cu atât crește și numărul ”apocalipselor”
  • +12 (12 voturi)    
   mda (Vineri, 21 decembrie 2012, 9:11)

   SoulSearcher [utilizator] i-a raspuns lui OzzyO

   asta pentru ca prin progresul tehnologic, informatiile si vestile circula foarte rapid, astfel poti afla ce pareri are un calugar nebun din varful unui munte, sau un matematician psihopat inchis intr-un subsol :-)

   acum 1000 ani, numai ce zicea papa de la vatican era auzit, restul erau arsi pe rug.

   asta e diversitatea umana, gradina e mare, si fiecare are o parere, sau un vis erotic pe care trebuie sa-l impartaseasca cu lumea, desi nu are nicio tangenta cu asta
 • +2 (10 voturi)    
  Sfarsitul: to be or not to be (Vineri, 21 decembrie 2012, 8:37)

  bluestar3 [utilizator]

  Toti cei care au incercat sa doveseasca APOCALIPSA la o anumita data, au dat gres. Tocmai acesta este motivul pentru care se bagatelizează acest adevar. Sfarsitul va veni: poate fi azi (nu din cauza ca suntem intr-o zi mult trambitzata ca multe zile de altfel observandu-se foarte bine structurat mai sus istoricul datarilor de acest fel), ori poate fi maine, ori peste un an, sau... numai Dumnezeu stie cand va fi sfarsitul. Acesta este adevarul. Numai Dumnezeu stie cand va veni sfarsitul apocaliptic. Cert este ca sfarsitul va veni. Acest lucru nu-l poate prezice nici un om.
  "De ce coboara Dumnezeu deghizat intr-o lume ocupata de inamic si de ce infiinteaza un fel de societate secreta care sa-1 submineze pe diavol? De ce nu coboara El cu toata puterea, invadind aceasta lume? Oare nu este El destul de puternic? Ei bine, crestinii cred ca El va cobori cu toata puterea; nu stim cind. Putem insa sa ghicim de ce intirzie: El vrea sa ne dea o sansa sa trecem de bunavoie de partea Lui. Nu cred ca as avea mare consideratie pentru un francez care ar fi asteptat pina cind trupele aliate au marsaluit in Germania, ca abia atunci sa anunte ca este de partea noastra. Dumnezeu va invada. Dar ma intreb daca oamenii care Ii cer lui Dumnezeu sa intervina deschis si direct in lumea noastra isi dau seama ce va fi cind El o va face. Cind acest lucru se va intimpla, va fi sfirsitul lumii. Cind autorul paseste pe scena, piesa de teatru s-a terminat. Dumnezeu va invada, foarte bine; dar ce rost va avea sa spui ca esti de partea Lui atunci, cind vei vedea cum intregul univers natural se va topi ca un vis si altceva - ceva ce nu a putut fi conceput de mintea ta - se va instala tronind; ceva atit de minunat pentru unii dintre noi si atit de ingrozitor pentru altii, incit nici unul dintre noi nu va mai putea alege atunci? Dumnezeu nu va mai fi deghizat atunci; va fi ceva atit de coplesitor, incit va izbi pe orice creatura fie cu o dragoste irezistibila, fie cu o groaza irezistibila." CS Lewis
  • +1 (7 voturi)    
   mai bine si mai concis nu se putea (Vineri, 21 decembrie 2012, 10:09)

   greezly [utilizator] i-a raspuns lui bluestar3

   Mai bine si mai concis decat ai spus aici, nu se putea! Cred ca toate aceste date false, pe care unii au incercat sa le prezica de-a lungul vremii vor avea o urmare tragica. Ideea de sfarsit al lumii va fi decredibilizata, iar cand se va intampla acest lucru, oamenii nu vor mai crede! Nici pana in ultimul moment! Ma uitam pe datele de mai sus, in special la ce a prezis William Miller. Data aceea a fost calculata dupa niste texte biblice. S-a intamplat ceva atunci, dar nu ceea ce a sustinut el!
  • +1 (7 voturi)    
   Corectura (Vineri, 21 decembrie 2012, 10:17)

   MirceaDude [utilizator] i-a raspuns lui bluestar3

   Toti cei care au incercat sa prevesteasca Apocalipsa au facut-o fie din prostie fie din motive politice.
   Un lucru este cert - a prins intoteauna la prostime.
   Asa ca un sfat iti dau prietene - du-te si lasa-ne, nu ne intereseaza fantasmagoriile tale debitate despre dumnezei supranaturali :))
 • +1 (5 voturi)    
  sigur (Vineri, 21 decembrie 2012, 9:11)

  goguleana lugojana [utilizator]

  ce porcarie. daca cumva va fi un sfarsit, va fi al lumii asa cum e acum: plina de minciuna.
 • +9 (9 voturi)    
  apocalipsa (Vineri, 21 decembrie 2012, 9:33)

  harapalb [utilizator]

  Ma distrez tare cand vad presa cum profita de orice fabulatie - fie ea gigeasca, fie ea mayasa - pentru a intretine un delir sau altul... Desi nu este cazul acestui articol, ce incepe, din titlu, intr-o cheie de umor, presa, in general, scorneste si fabrica stiri in acelasi ritm cu falsii profeti new-age. Parca se contureaza si o competitie intre cele doua tipuri de entitati. Sub ele se afla prostimea, care pune botul. "Keep everyone afraid and they will consume".

  Daca vrem sa fim corecti, trebuie sa mentionam ca in "profetiile" legate de aceasta data nu a fost vorba niciodata de "sfarsitul lumii" ci de incheierea unui ciclu si inceperea unei noi ere. Chiar cand pronuntam cuvantul "apocalipsa" si ii dam intelesul de mare catastrofa, gresim, caci "apocalipsa" inseamna "revelatie".

  In fine, cei care au vrut sa prosteasca si sa faca bani, au reusit, presa are azi subiect de umplut timpul iar cei care trebuie sa faca statistici si sa analizeze cum mai poate fi prostita omenirea au treaba.

  Cei cu adevarat inclinati spre esoterism vor trebui sa aiba mai mult discernamant.
 • +2 (2 voturi)    
  Happy Doomsday! (Vineri, 21 decembrie 2012, 10:26)

  Archaeon [utilizator]

  Acestea fiind zise, va urez o apocalipsa relaxanta, cu multa, multa sanatate, impliniri si realizari!

  ;)
 • 0 (0 voturi)    
  Constatare. (Vineri, 21 decembrie 2012, 11:04)

  cornel19 [utilizator]

  Cele 10 comentarii, anterioare degaja, luate separat mult mai multa cunoastere/intelepciune, samd decat ce se prezinta in media pe aceasta tema. Merg mai departe si extrapolez la nivelul politiciilor indigene, si constatarea este mult asemanatoare. Ptr. mine este reconfortant, dar si trist ca toleram la 23 de ani, aceasta situatie grea. Este clar, tot numai ptr. mine, ca cei ce au introdus buletinele de vot albe, plus o mare parte din cei ce au absentat la scrutinurii, manifesta structural acest adevar.
 • +1 (1 vot)    
  huh (Vineri, 21 decembrie 2012, 14:22)

  Quizz [utilizator]

  Nota pt editor:
  -atunci cand realizezi un pamflet, asigura-te de 10x ca ce ai scris este perfect pertinent, iar nimeni ulterior nu va gasi ceva de amuzat/ironizat in felul cum ai scris.

  secolul VI- anul 500 ? oare?
  secolul IX- 992-995 ? oare?
  • 0 (0 voturi)    
   Multumim! (Vineri, 21 decembrie 2012, 14:34)

   Constantin Barbu [utilizator] i-a raspuns lui Quizz

   Ar fi prea usor sa dam vina pe ora tarzie, asa ca ne cerem scuze :|. Multumim, am corectat!
   • 0 (0 voturi)    
    634 î.e.n. a fost în secolul VII î.e.n. (Vineri, 21 decembrie 2012, 18:27)

    Geos Costan [utilizator] i-a raspuns lui Constantin Barbu

    Iar legat de Apocalipsa la o generaţie după învierea lui Isus, ştiu că incendierea Romei din 64 a fost considerată începutul sfârşitului lumii de către creştini, dat fiind că Roma ERA centrul lumii.
 • 0 (0 voturi)    
  sfarsitul lumii (Vineri, 21 decembrie 2012, 18:06)

  catalinn [utilizator]

  azi este sfarsitul, maine petrecem ca am scapat, duminica ne refacem dupa chef. Ce dracu` facem luni, cand, vorba cuiva care mi-a atras atentia, este scadenta ratei la banca?


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI


Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by