The Guardian a respectat traditia si a comentat si anul acesta prestatiile de la Eurovision pe un live blog, ironizand toti concurentii, inclusiv pe Bonnie Tyler, reprezentanta Marii Britanii. Autorul i-a invitat pe comentatori sa stea alaturi de el si sa intre in "starea de spirit Eurovision", intelegand prin asta "sa ne imbatam destul de serios".

Stuart Heritage i-a indemnat pe comentatori sa dezbata intre ei cine va castiga intre Danemarca si Norvagia, mentionand insa: "desi e evident ca Grecia va castiga".

Comentariul:

  • "Acum Romania. Taramul croitoriei elegante. Oare jocul meu de baut include "un vampir urias sta pe un munte mic inconjurat de sute de prezervative pline de sange?" Daca da, atunci am dat lovitura.
  • Probabil ati auzit de acest cantec, bineinteles, pentru ca este incredibil. Este ca si cum tipul asta a inghitit-o pe Susan Boyle (castigatoarea unui concurs Britain's Got Talent - n.r.), care acum incearca sa tipa dupa ajutor prin peretele lui abdominal.
  • Acum se inalta. Are trei metri jumatate. Patru metri. Treizeci. Sunt destul de sigur ca va iesi din televizor si ne va ucide. Este incredibil. Nu mi-ar placea deloc sa fiu cel care vine dupa prestatia asta."

Nu este insa singurul care il compara pe Cezar cu un vampir sau chiar Dracula. "Dracula renascut cu un beat techno si efecte pirotehnice, Cezar Ouatu, un contratenor faimos pentru productiile sale de opera, va imbina elemente pop si de opera in piesa "It's My Life" la concursul muzical Eurovision 2013, a carui finala se desfasoara sambata seara, la Malmo, scria sambata agentia Associated Press intr-o trecere in revista a interpretarilor notabile de anul acesta, citata de Agerpres. Rezultatul: un barbat cu o voce puternica intr-un spectacol bizar.

Si Daily Telegraph, pe blogul lor, mentioneaza: "Cezar din Romania este un conte Dracula sofisticat. Si creste, asa cum a facut si moldoveanca mai devreme!"

Ce spune bloggerul The Guardian despre Bonnie Tyler:

  • "Oh, acum UK. Taramul unui caine in apa. Simbolism. Oh, Bonnie a primit scandari de la multime, dar pare sa fie o mare irosire. De ce sa iei o cantareata care este cel mai bine cunoscuta pentru ca tipa ca o vrajitoare intr-un tunel si apoi sa ii dai ceva atat de insipid sa cante? Este destul de placut, dar asa sunt si sandviciurile cu castraveti, si nici ei nu ar castiga Eurovisionul. Am spus-o: Daca Bonnie Tyler castiga Eurovisionul, eu voi posta pe Instagram o fotografie cu fundul meu.
  • Bravo Bonnie, sper ca este bar deschis in culise."