Elevii care au susţinut, luni, proba la limbă şi literatură de la examenul de bacalaureat 2013 au oferit şi în acest an "perle" memorabile la subiectul in care li se cerea sa argumenteze importanta alegerii unui model in viata. "Nu am un model, pentru că nu prea citesc. Dar, dacă daţi acelaşi subiect, o să-mi aleg, pentru sesiunea de toamnă", a scris un elev la un subiect ce valora o treime din nota finală a probei de limba română.

Iata cateva dintre "perlele" elevilor, potrivit Mediafax:

  • "Eu îl iubesc pe Radu Mazare, pentru că e băiat de viaţă şi e foarte bun în politică. A dus fetele la vot în costum de baie şi face Învierea pe plajă. L-am prins odată în club ameţit şi a dat noroc cu mine, nu s-a jenat."
  • "N-am model că nu prea citesc. O să am până în sesiunea de toamnă. Dar cred că daţi alt subiect."
  • "Am un var cârciumar care este modelul meu. La el la bar vine şi primarul şi n-are treabă cu SANEPID-ul sau controale. Acum îşi face terasă pe faleză. La el sunt numai bucăţi."
  • "Modelul meu este Ilie Năstase, pentru că nu îi pasă de gura lumii şi s-a însurat de multe ori. Când l-a supărat cineva i-a dat-o la temelie."

Absolventii de liceu au sustinut ieri examenul scris la Limba si literatura romana - Bacalaureatul 2013. La profilul real, subiectul I a avut mai multe cerinte pornind de la un fragment din "Scrinul negru" de George Calinescu, iar la subiectul al III-lea elevii au avut de redactat un eseu de 600 - 900 de cuvinte in care sa prezinte "tema si viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, apartinand lui Tudor Arghezi, Ion Barbu sau Lucian Blaga". La profilurile umanist si pedagogic, subiectul I s-a bazat pe un fragment din "Accidentul" de Mihail Sebastian. Citeste aici subiectele la examenul de Limba si literatura romana.