Un tanar medic ajunge intr-o mica localitate pentru a-l inlocui pe un confrate ce urma sa se pensioneze. Plin de bunavointa, medicul mai in varsta ii propune celui tanar sa-l insoteasca in ultimele sale vizite, pentru a se familiariza cu viitorii pacienti.

La prima casa, femeia care locuia acolo li s-a plans ca are greturi si se simte balonata. Fara sa stea pe ganduri, medicul cel varstnic i-a spus:

- Dumneata ai mancat prea multe fructe. Ia tableta asta si te vei simti imediat mai bine!

Dupa ce au parasit respectiva locuinta, tanarul se minuneaza:

- Domnule doctor, cum ati reusit s-o diagnosticati atat de repede si fara s-o consultati?!

- Nici nu trebuia, raspunse varstnicul. Dupa cum ai observat, am scapat stetoscopul si, cand m-am aplecat dupa el, am vazut in galeata de gunoi o gramada de coji de banana. Am fost sigur ca din pricina asta se simtea rau femeia. - Oau! Extraordinar! Permiteti sa incerc si eu trucul asta la urmatoarea casa?

Zis si facut. Aici, femeia care i-a intampinat parea cam nesigura pe ea si a inceput sa li se planga de faptul ca au parasit-o puterile si se simte foarte extenuata.

- Munciti prea mult in folosul bisericii! Rariti activitatile parohiale si veti fi din nou in forma, i-a recomandat tanarul medic.

- Colega, cred ca diagnosticul dumitale este corect. Cum ai ajuns la el?, il intreaba medicul varstnic pe cel tanar, dupa ce au parasit casa.

- Ei bine, dupa cum ati vazut, am scapat si eu stetoscopul pe dusumea si, cand m-am aplecat sa-l ridic, am dat cu ochii de parintele paroh, care se afla sub pat!!!