Un parc de aventura cu traseu de catarat in copaci, spa, patinoar sintetic, un skate parc din beton, un centru de calarie si turn pentru sporturi extreme va fi construit in cadrul complexului Arsenal Park din Orastie, potrivit Mediafax. Lucrarile de constructie au inceput la sfarsitul lunii iunie si se vor incheia in august anul viitor, iar investitia se ridica la circa 6 milioane de euro.

"Complexul turistic cu profil militar Arsenal Park din Orastie va beneficia de o investitie de peste 6 milioane de euro in construirea unui parc de aventura (traseu de catarare in copaci) cu sase trasee de diferite dificultati, pentru copii si pentru adulti, formate din peste 70 de platforme si dispozitive amplasate la o inaltime de pana la 25 de metri, 9 kilometri de piste de biciclete si plimbare asfaltate si un turn pentru sporturi extreme, cu o inaltime de 40 de metri, de pe care va porni cea mai lunga tiroliana din tara (600 de metri) si pe care va functiona un dispozitiv de bungee-jumping", a declarat Marius Cristescu, proprietarul complexului Arsenal Park, citat de Mediafax.

Proiectul este co-finantat prin REGIO - Programul Operational Regional 2007-2013: Fondul European de Dezvoltare Regionala 55,33%, bugetul de stat 4,67%, iar restul, contributia beneficiarului (40%), in baza contractului de finantare incheiat cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

"Pe termen lung avem in vedere extinderea capacitatii de cazare pana la 400 de locuri si executarea unui foraj de apa termala pentru alimentarea spa-ului si pentru incalzirea intregului complex", a mai spus Marius Cristescu presedintele Bega Grup, care detine Arsenal Park.

Anul trecut 35.000 de turisti s-au cazat la Arsenal Park si alti 40.000 l-au vizitat. In 2014, Arsenal Park are cu 17% mai multi clienti (vizitatori si turisti cazati) fata de aceeasi perioada a anului 2013.

Arsenal Park s-a deschis in 2009 intr-o fabrica de munitie din muntii Orastie. Citeste aici mai mult.