Eclipse, un labrador negru din Seattle, ia in fiecare zi autobuzul pentru a se duce la un parc pentru caini, scrie Reuters.

Seattle este foarte permisiv in ceea ce priveste animalele de companie iar cainii au voie sa circule cu transportul in comun, cu cateva exceptii, dar ei sunt insotiti in mod obsinuit de stapanii lor, a declarat marti un purtator de cuvant al societatii locale de transport, King County Metro Transit.

Acesta a confirmat povestea mai putin obisnuita, afirmand ca este sustinuta atat de calatori cat si de soferi. "Nu exista niciun motiv sa ne indoim de veridicitatea ei", a subliniat Jeff Switzer.

In ultimele saptamani, Eclipse se urca zilnic in autobuz de la statia din apropiere de locuinta sa si merge patru statii pana la parcul pentru caini.

Miles Montgomery, a realizator la postul de radio KISW, mergea cu autobuzul saptamana trecuta cand a remarcat un labrador stand pe scaun si privind atent pe fereastra.

"A sarit pe scaun si am inceput sa o mangai cand tipul de langa mine spune 'a, da, e cainele care merge cu autobuzul la parc in fiecare zi, de unul singur", a povestit Montgomery.

"A inceput sa dea din coada cand si-a vazut statia. A sarit de pe scaun si a iesit din masina, fugind catre locul de joaca", a adaugat acesta.

Stapanul cainelui a declarat ca el si animalul sau au activitati independente.