O pereche de pensionari s-au dus la restaurantul unde au avut prima lor intalnire:

- Iti aduci aminte cum ne-am cunoscut acum 50 de ani? Seara am iesit din restaurant fericiti si am luat-o pe straduta aia intunecoasa si...

- Bineinteles ca-mi aduc aminte- zice batrana si-i face cu ochiul chicotind.

- In amintirea vremurilor trecute, hai sa mai incercam odata, sa repetam figura aia care-ti placea tie!

Platesc ei nota si se indreapta sprinteni spre straduta intunecoasa. O pereche de tineri de la o masa vecina auzind conversatia isi propun sa-i urmareasca. Ies dupa cei doi bunici si-i urmaresc de la un colt. Ajunsi langa un gard de plasa batrana si-a ridicat rochia, batranul jos pantalonii, o indoaie pe batrana de mijloc in timp ce ea se tinea de plasa de la gard. Au urmat 40 de minute de nebunie. Tinerii urmaritori au ramas masca, de jur imprejur zburau picioare si maini mai ceva ca la circ ; asa sex atletic nu vazusera niciodata! La urma, batranii picara lati in iarba.

Tanarul repeta singur cu voce tare : "nemaipomenit! nici in film, nici prietenii n-au avut asa experienta" ; el nici atat. Hotarat sa afle cum fac astia de rezista asa la 70 de ani, s-a apropiat sfios sa-i intrebe:

- Domnule, in viata mea n-am vazut asa ceva ; sunteti extraordinari. Cum ati facut de sunteti si la batranete atat de activi ?! La tinerete cum erati ?!

Lungit in iarba, cu parul valvoi in timp ce ii iesea fum din urechi, batranul raspunde gafaind:

- ...acum 50 de ani in imputitul asta de gard nu era curent electric...