Pentru a-si proteja terasele de pescarusii care ataca fara rusine resturile din farfurii, Hotelul Martinez, unul dintre cele mai impunatoare de pe faleza de la Cannes, a facut apel la o escadrila de ... pasari de prada, relateaza AFP, citat de Agerpres.

SoimFoto: Wikipedia

In plina desfasurare a Festivalului de la Cannes, soimul Tsunga, in varsta de cinci ani cu penajul brun si ciocul portocaliu, se odihneste pe manusa din piele a dresorului profesionist Christophe Puzin.

Pasarea impunatoare care strajuieste zona piscinei hotelului Art Deco de pe Croazeta este una dintre cele cinci care apara hotelul de pescarusii intrusi.

Pasarile de prada sunt trimise la atac in timpul zilei la orele micului dejun, la pranz sau la cina pentru a tine departe orice intrus. Pentru hotel, soimii sunt o solutie ecologica la delicata problema a pescarusilor si albatrosilor, care, obisnuiti cu prezenta oamenilor, vin sa se aseze pe masa.

Pescarusi care rastoarna un pahar de vin rosu pe rochia unei vedete sau care fura friptura dintr-o farfurie sunt imagini obisnuite.

Soimii sunt dresati pentru a survola hotelul la o inaltime de 150 de metri.

"Pescarusii ii vad pe pradatorii lor naturali devenind stapani ai locurilor si atunci se muta in alta parte", a declarat dresorul. El a precizat ca oamenii nu risca nimic in preajma lor, avand in vedere ca sunt considerati o prada prea mare pentru ei.