Da, suntem o natiune cinstita. Si daca nu suntem, ne cinstim intre noi. Romanii sunt europenii cei mai generosi atunci cand este vorba sa le ofere o bere prietenilor, la polul opus situandu-se suedezii, cel mai putin dispusi sa faca un astfel de gest, potrivit unui studiu realizat online, in 15 tari europene, de compania Added Value, informeaza mediafax.ro

Astfel, 91% dintre romani dau oricand o bere, fara sa astepte o alta in schimb. Natiunile care ii urmeaza sunt belgienii, olandezii si spaniolii.

Cei mai mari amatori europeni de bere sunt danezii si suedezii, carora le trebuie doar berea, pentru ca motive se gasesc.

"Asta seara bem in familie" ar putea fi zicala danezilor, care sunt poporul ce prefera cel mai mult sa bea berea acasa. Suedezii isi cuceresc aleasa cu un meditativ "S-a facut hameiul anul asta....", spus in fata unei halbe, pentru ca lor le place cel mai mult sa consume bere la prima intalnire.

Vazuta probabil drept o "bautura a poporului", accesibila si buna atunci cand vrei sa stai la un "pahar de vorba", la romani berea se bea acasa, cu familia (94%), in timp ce doar 23% o folosesc pentru socializarea in cadrul intalnirilor de afaceri.