Politistii damboviteni au descoperit, joi, la domiciliul unei familii din comuna Cornesti un post de radio pirat, care transmitea manele pe frecventa aviatiei. Inspectoratul General al Politiei Romane sustine ca postul de radio este o traditie de familie. Numele postului, „Extasy”, este transmis "din tata in fiu", iar manelele ocupa primul loc in preferintele muzicale ale familiei.

Din cei patru membri ai familiei, trei au in prezent dosare penale pentru comiterea infractiunii de emitere de programe radio fara licenta audiovizuala. Politistii au descoperit ca vinovatul era de aceasta data mezinul familiei, in varsta de 22 de ani, in camera caruia a fost descoperita aparatura in valoare de aproximativ 5000 lei.

"Este o traditie de familie (...). Precizam acest lucru deoarece in anul 2006, capul familiei, I. Robert, care avea astfel de preocupari a fost prins de politie si s-a ales cu dosar penal. In anul 2007, fiul sau, I. Marian a continuat „traditia”. Si acesta s-a ales cu dosar penal. Ieri, politistii au stabilit ca cel care desfasura activitati de emitere de programe radio pirat este chiar mezinul familiei, I. Eduard, de 22 de ani. Se pare ca acest hobby familial nu poate fi destramat nici chiar de amenda penala cu care este prevazuta aceasta infractiune, respectiv, intre 1 000 – 5 000 lei", se arata in comunicatul IGPR.

Polistii mai atentioneaza ca functionarea unor astfel de posturi pirat poate provoca perturbatii asupra comunicatiilor sol – aer, cu efecte deosebit de grave.