Un pensionar olandez a început lupta legală pentru a-și schimba vârsta și, astfel, speră să își înbunătățească performanța profilului de Tinder și să își sporească șansele de a obține o slujbă convenabilă, relateazăBBC.

TinderFoto: Captura YouTube - Tinder

Emile Ratelband, în vârstă de 69 de ani, vrea să-și schimbe data nașterii de pe 11 martie 1949 pe 11 martie 1969, comparând schimbarea cu identificarea ca fiind transexual.

,,Poți să-ți schimbi numele, îți poți schimba sexul, de ce nu poți schimba și vârsta ta?" a spus acesta publicației olandeze De Telegraaf.

O instanță locală din orașul Arnhem, aflat la sud-estul orașului Amsterdam, este așteptată să se pronunțe asupra cazului în termen de patru săptămâni.

Ziarul olandez, Algemeen Dagblad, a declarat că instanța a fost sceptică cu privire la proces, spunând că nu există niciun mecanism legal care să permită unei persoane să-și schimbe data de naștere.

Dar domnul Ratelband a susținut că se simte discriminat din cauza vârstei sale și că acest lucru îi afectează șansele de angajare și rata de succes pe aplicația de dating Tinder.

,,Când am 69 de ani sunt limitat, dacă am 49 de ani pot să cumpăr o casă nouă, să conduc o mașină diferită, pot să muncesc mai mult", a spus el.

,,Când sunt pe Tinder și spun că am 69 de ani, nu primesc niciun răspuns. Când o să fiu de 49 de ani, cu fața pe care o am, voi fi într-o poziție de lux", a adăugat acesta.

Dl Ratelband a susținut în continuare că, potrivit medicilor săi, el are corpul de 45 de ani și se descrie ca fiind un ,,zeu al tinereții".

De asemenea, pensionarul a spus că va renunța la pensie în eventualitatea în care i se va aproba cererea de schimbare a vârstei..

Constituția olandeză interzice în mod expres discriminarea angajaților pe motive care țin de vârsta acestora.