Cercetătorii au devenit convinși că Snowball, un papagal care a făcut senzație pe YouTube, dar poate și alte animale, împărtășește receptivitatea oamenilor la muzică. Cu siguranță are propriile sale mișcări, relatează New York Times.

Snowball dansandFoto: Captura YouTube

Cu siguranță este o adevărată bucurie să îl vezi pe Snowball în timp ce dansează pe melodia celor de la Queen ”Another One Bites the Dust” , mișcările papagalului fiind vizualizate de peste 7.5 milioane de ori și adunând 40 k de like-uri.

Când un mic grup de oameni de știință l-au văzut pe Snowball acum peste un deceniu au știut că este mai mult decât pur și simplu distractiv. Era real și a oferit prima dovadă pură, autentică în sprijinul afirmației lui Darwin, făcută acum 148 de ani, dar care nu a fost niciodată dovedită, că animalele percep și se bucură de muzică la fel de mult ca noi.

Acum, echipa de cercetători a publicat concluziile cercetării în jurnalul Current Biology și a arătat că Snowball poate nu doar să simtă ritmul fără un antrenament explicit, ci și să aibă propriile mișcări de dans.

”Asta sugerează că sensibilitatea la muzică sau muzicalitatea este împărtășită de mai multe animale nu doar de oameni”, a spus Henkjan Honing, profesor la Universitatea din Amsterdam. Acesta a spus că dansul lui Snowbal l-a convins că muzicalitatea este o abilitate înnăscută, biologică, precum limbajul, mai degrabă decât unul învățat, precum este cititul.

Dacă muzicalitatea este încastrată în biologie este încă puternic dezbătută.

”Visul meu carierei mele este să fiu capabil să răspund cu un sentiment de certitudine”, a spus Aniruddh Patel, profesor la Tufts University lângă Boston, care a condus studiul.