Cu poeziile siropoase, preturile care te jupoaie si tot felul de "ritzi-pitzi" pufosi, greu mai treci peste sarbatoarea de pe 14 februarie...

...pentru fete:

1. Nu te poti vaicari. Daca esti singura, o sa arati ca o fata batrana, abandonata si scofalcita; daca ai pe cineva, toata lumea o sa creada ca vreti sa va despartiti.

2. Nu e nimic mai dezolant decat un tip pe care-l credeai pana acum bun de sot si care vine sa-si demonstreze romantismul printr-o felicitare cu oite, vacute sau alte astfel specimene.

3. Cu toata agitatia, epilatul pe tot corpul si stresul de a arata "romantica la maximum", Valentine's Day seamana cu o mini-nunta...doar ca e in februarie, cea mai friguroasa si neplacuta luna a anului. Nu se marita nimeni in februarie si mai ales nu in fiecare an, la rand.

4. Da nastere unor versuri de-a dreptul chinuitoare, cum ar fi: "Ne simtim, de la an la an, mai plini sufleteste, odata cu dragostea pe care ne-o impartasim voiosi"

5. Toate cuplurile perfecte care se plimba pe strada aratand ca in reclame, nu fac decat sa-ti "faca plinul" cu suspiciuni: daca toti ceilalti sunt de fapt mult mai indragostiti si fac mai mult sex decat tine?

6. Exact tipa pe care n-o poti suferi va primi o pereche de pantofi Manolo Blahnik, frumos impachetata, de la prietenul ei. Imediat ce el n-o sa mai fie prin apropriere, ea o sa le gaseasca un defect si o sa spuna ca prietenul ei putea sa se straduiasca mai mult.

7. Nu exista un Valentine's Day reusit: chiar daca vei primi vreun cadou sau un buchet de flori anonim, mai mult ca sigur vei afla ca e de la cineva care arata groaznic.

8. Te incalcesti singura in tot felul de competitii inutile cu celelalte fete. Da, sa zicem, Carmen de la Marketing a primit cei mai scumpi trandafiri, dar tu esti mai tare, fiindca mergi la cel mai scump restaurant. Aaaah! Uite in ce te-ai transformat!

9. Dam iama in curele de slabire. Sunt destule sanse ca el sa-ti cumpere lenjerie intima; tot atatea sanse sunt ca acel desu sa iti fie acum cu doua numere mai mare.

10. Blana, hainele roz si diamantele sau alte lucruri sclipitoare atrag copiii de trei ani si creatorii de moda italieni.

...pentru baieti:

1. Te face sa-l urasti pe camaradul tau. Poti sa faci pariu ca toate restaurantele decente vor fi deja rezervate de 'baietii destepti' care s-au gandit deja la asta, lasandu-ne pe noi, restul, sa platim o mancare groaznica la un pret dublu, intr-un restaurant care nu ne place.

2. Ii determina pe barbati sa faca lucruri idioate, cum ar fi sa aprinda lumanarele parfumate si alte chestii de-astea.

3. Le da batai de cap barbatilor care nu fac lucruri idioate, cum ar fi sa aprinda lumanarele parfumate si alte chestii de-astea. Pentru ca, de fapt, ea ar fi vrut foarte mult sa faci asta, dar acum, ca ti-a zis, nu mai are niciun farmec. Nu?!?

4. Te lasa cu buzunarele goale. Cu tot cu flori, cina si taxi, s-au dus toate economiile tale. N-ar prefera mai degraba sa-i dai direct banii?

5. Cand esti la inceputul unei relatii, diferenta intre a-i lua ceva sau a nu-i lua este foarte mare. De fapt, o face pe ea sa-si dea seama daca vrea sa fie cu tine, dinainte ca tu sa fii macar pregatit pentru vreo discutie despre chestia asta. (Ca si cum ai fi vreodata.)

6. Nu numai ca trebuie sa ii cumperi lenjerie care sa aiba marimea, culoarea si stilul potrivit, dar nici nu ai voie sa te uiti la sanii provocatori ai vanzatoarelor.

7. Valentine's Day o sa-i tina mintea ocupata asa ca, pentru vreo doua saptamani, nu o sa-ti convina cand o sa fie pauze penibile in conversatie.

8. Nu e de ajuns un singur eveniment pe an in care lumea face cumparaturi in prostie? Cel putin Craciunul e de inteles, poti sa bei whisky la 11 dimineata, fara sa-ti ceara nimeni servicii sexuale. Dar uite ca n-ai norocul asta si pe 14 februarie.

9. Unde sunt cadourile pentru barbati??? Unde au disparut? Noi cu ce ne alegem din toata treaba asta?

10. Nu e nimic mai dezolant decat o femeie pe care o credeai buna de sotie si care nu rade la felicitarea cu oite, vacute sau alte astfel de specimene.

Sursa: timesonline.co.uk