Multi cred ca viata Monicai seamana cu un basm in care inainte ca povestitorul sa apuce sa incalece pe-o sa, incaleca eroina pe vreo 300 de cai cat dezvolta Bentley-ul primit de la Dop Imparat.

Viata Monicai nu e o poveste. Cred ca existenta ei seamana mai degraba cu un banc. Bacauanca este varianta feminina a imparatului de peste noua mari si noua tari. Personajul se trezeste intr-o dimineata, iese la fereastra, isi aseaza barbia in sceptru, isi arunca privirea peste cele noua taramuri si noua balti si zice: ‘’Bai, ce departe stau!’’

Bacaul nu se vede de pe terasa vilei lui Dop Imparat de la Izvorani. Voit, a proiectat o terasa orientata spre Vest numai ca sa nu-i insinueze Reginei-de-Gaura-Cheii depresii si dor de copilaria terminata brusc. Regina se mai furiseaza, insa, din cand in cand in spatele casei si, inalta cat Pasarilatilungila fiind, daca se mai ridica si pe varfuri zareste perfect boarfele intinse la uscat in balcoanele blocurilor din Cartierul Nord al Bacaului, unde a crescut si ea.

‘’Bai, fir’ar, ce departe am ajuns!’’ ingana Regina-de-Gaura-Cheii, intorcandu-si repede privirea si grabind pasii ca sa ajunga mai repede in resedinta decorata somptuos, acolo unde, la adapostul acvariului si piscinei imparatesti, stie ca trecutul gri n-are cum sa se pravaleasca peste gloria roz de acum. Acolo unde, vegheata de picturile murale ale lui Balasa, isi admira cu lacomie cuceririle ultimilor ani.

Langa diadema care o atesta ca unica stapana a tinutului Gaura-Cheii, stau celelalte obiecte de slava si mandrie. Ordinul Posetei-Trase-Pe-Cap i-a fost decernat de catre Academia-Punctului-G-De-La-Capatul-Cuvantului-Shopping in timpul unei ceremonii fastuoase desfasurate la Munchen. Alaturi de el, in camera de primire a oaspetilor, Regina a asezat si diploma de la vestita Universitate Opulenza din Milano, unde un impresar italian a gratulat-o cu titlul ‘’Tanga Cum Laudae’’.

Dar, dintre toate aceste desertaciuni, Monica tine cel mai mult la decoratia primita in ziua nuntii de la alesul inimii ei, Dop Imparat: un credit card Platinium. In ziua aia, care trebuia sa fie cea mai frumoasa din viata tinerei domnite, isi aduce aminte ca a fost mahnita nevoie mare. Vinovatul? Un croitoras de Curte, un netrebnic cu mai multe fete, care a asemanat-o cu o iapa din grajdurile imperiale. Dar tot raul spre bine! Pentru ca mai apoi a aflat din discutiile cu paharnicul si stolnicul ca exact asta era dorinta dintotdeauna a lui Dop Imparat: ‘’Dau un Regat pentru un cal!’’

Ultima dorinta a imparatesei este de a se jertfi pentru suspusii sai. Tot ce mai vrea acum e sa coboare din castelul de clestar si din copertile ceasloavelor glamour in inima Cetatii. Am auzit ca ar vrea sa se inscrie in partidul Logofatului Prostanac pentru un loc in divan. Partidul, condus candva de Ros Imparat – poreclit acum Bunica – o asteapta cu bratele deschise. Preafrumoasa stie ca va cuceri cu mesajul ei electoral: ‘’Voi, ce altadat’ votati Bunica / Stampilati acum Monica!’’

Insa, la Palatul din Izvorani, apele sunt din ce in ce mai involburate. Regina e goala. Stie ca viata ei nu e o poveste. Se simte ca intr-un roman de Rebreanu. Monica e mai degraba Florica, fata sarmana cu ras cald, buze pline si umede, obraji fragezi ca piersica si ochi albastri ca cerul de primavara. Mai tineti minte cum saraca Florica s-a maritat cu George, al mai avut flacau din sat? Nu se stie niciodata cand peste caminul lor va bate aripa nelinistii si de dupa ea se va ivi Ion al Glanetasului care s-o ravneasca pe fata cu patima. Pentru ca Monica, la fel ca Florica, nu-si mai doreste un barbat in bratele caruia sa adoarma fara griji. Simte din ce in ce mai mult nevoia unui barbat in bratele caruia sa se poata zvarcoli ca o puica.

Comenteaza pe Viata si acordeoane.