Trei preoti catolici irlandezi se pregatesc sa ia cu asalt industria muzicala dupa ce au semnat un contract in valoare de 1 milion de lire sterline cu Sony BMG, o casa de discuri. "Reactia ascultatorilor a fost uriasa", spune unul dintre negociatorii contractului.

Cunoscuti sub numele de Preotii, parintele Eugene O'Hagan, fratele sau Martin si David Delargy au semnat contractul pe treptele catedralei Westminster din Londra. Contractul prevede ca activitatea lor muzicala poate fi intrerupta oricand pentru ca ei sa isi poata oficia si slujbele religioase.

Orice bani castigati din cariera lor muzicala vor fi donati in scopuri caritabile, au spus preotii. "Nu ne-am hotarat insa cui exact sa dam banii", a spus parintele Eugene, conform BBC.

Parintele David a adaugat ca oricum cantatul este ceea ce fac ei de o viata, aceasta decizie nefacand decat ca muzica lor sa ajunga acum la mai multi oameni. "Cantam muzica religioasa, continuand de fapt sa facem ceea ce faceam si pana acum".

Parintele Eugene a spus ca cei trei au "gusturi cu adevarat catolice" in ceea ce priveste muzica, adaugand ca prefera cvartetul Il Divo. Preotul David a adaugat insa ca primul album pe care si l-a cumparat a fost "Parallel Lines" a trupei rock Blondie.

In urma cu un an, preotii au fost auziti cantand de catre un artist pop irlandez. Acesta le-a cerut un demo pe care l-a trimis apoi la Sony BMG. Nick Rafael, director al Epic Records - parte din Sony BMG, este cel care a negociat contractul.

"Vocile lor sunt incredibile, cred ca am dat peste trei staruri pop. Cei care au ascultat au fost foarte incantati, iar reactia a fost uriasa", a spus acesta.