Ma scoate din sarite ‘’Incoming call’’-ul care imi apare pe ecranul telefonului in timp ce eu scriu un SMS. Seamana cu senzatia din copilarie cand aduci prima fata acasa la ai tai, o vari in camera sa ii arati colectia de timbre si chiar atunci, flirtus interruptus, auzi vocea mamei: ‘’Copii, e gata masa!’’

Ma enerveaza ca Autostrada Bucuresti-Pitesti s-a transformat in drum judetean. Zeci de kilometri, pe banda de viteza a A1, se circula cu 80 la ora. Astept ca Ministerul Transporturilor sa faca dreptate: instalarea de borne kilometrice de culoare albastra pe primul autobahn romanesc. Corect ar fi ca urmatoarul cod rutier sa prevada ca pe autostrada sunt premise, chiar recomandate urmatoarele manevre: oprirea pe banda intai, stationarea pe banda a doua, intoarcerea si mersul inapoi.

Vars o lacrima de fiecare data cand, pe drumul dintre Sibiu si Sebes, serpuiesc prin Apoldu de Sus. Casele traditionale, pustii dupa exodul sasilor care le-au insufletit, se culca inspre sosea si mai au putin pana cand se vor topi in asfalt.

Am ras-plans cand in cartierul Manastur din Cluj am vazut parcata pe trotuar o autoutilitara branduita cu numele unei firme: Pulp Fiction SRL. Intai am crezut ca e vorba de firma de ucigasi platiti, care pot fi inchiriati cu ora. Dupa o constiincioasa documentare am aflat ca apoi ca Pulp Fiction este numele unui restaurant clujean cu specific unguresc. Te pomenesti ca aici muschiuletul de vita nu-l poti cere bine facut pentru ca specialitatea casei e ‘’in mult sange’’. Ma bate gandul sinistru sa imi deschid o autoservire, Romanian Psycho, unde clientul sa afle meniul zilei doar dupa ce trage perdeaua.

Mi-a venit sa dau cu clopul de pamant cand m-am intersectat prin Gherla cu un autocar apartinand firmei Filadelfia, care transporta persoane in Spania. Legea Pruteanu, a transcrierii fonetice, este respectata literal. Sunt curios daca aceasta companie organizeaza excursii de grup in Coreea, la Fenian, sau ofera si sejururi acasa la Mos Craciun, in Phinlanda.

Romania ma consuma in fiecare zi. Ar merita sa-i tai factura, iar la rubrica ‘’Denumirea produselor sau a serviciilor’’ voi trece ‘’Consumabile ( neuronii mei) conform contract’’.

Comenteaza articolul lui Mihai Morar pe Viata si acordeoane.